مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

185
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

165
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر کیفیت اولیه بذر و شرایط انبارداری بر تغییرات بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی بذر سویا

صفحات

 صفحه شروع 101 | صفحه پایان 118

چکیده

 به منظور ارزیابی تغییرات بیوشیمیایی در طی زوال بذر سویا, تحقیقی به صورت آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کامل تصادفی اجرا گردید. فاکتورهای آزمایش شامل قوه نامیه در دو سطح قوه نامیه 80% و 90%, سه میزان رطوبت اولیه بذر شامل رطوبت پایین (10%), رطوبت متوسط (12%) و رطوبت بالا (14%) و دو شرایط انبارکردن شامل انبار متداول نگهداری بذر سویا در مغان و انبار با دما و رطوبت کنترل شده در نظر گرفته شد. صفات درصد جوانه زنی, بنیه, میزان پروتئین, قندهای محلول, مالون دی آلدئید, فعالیت آنزیم های کاتالاز و پراکسیداز مورد سنجش قرار گرفتند. بررسی تغییرات بیوشیمیایی بذرهای زوال یافته در طی انبار کردن نشان داد که با افزایش زوال بذرها میزان قندهای محلول و درصد پروتئین کاهش یافت و نگهداری بذرها در شرایط نامناسب باعث کاهش معنی دار در میزان قندهای محلول و پروتئین کل بذر شد. همچنین با افزایش رطوبت بذر که افزایش زوال بذر را در پی داشت از محتوای قندهای محلول و پروتئین کل به-طور معنی داری کاسته شد. بین بذرهای با قوه نامیه اولیه متفاوت تفاوت معنی داری دیده شد و بذرهای با قوه نامیه اولیه 90 درصد به طور معنی داری محتوای قندهای محلول و درصد پروتئین بالاتری داشتند. همچنین با اندازه گیری میزان مالون دی-آلدئید و فعالیت آنزیم های کاتالاز و پراکسیداز مشخص گردید بین میزان زوال بذر با میزان مالون دی آلدئید و فعالیت آنزیم های تنظیف همبستگی بالایی مشاهده گردید. همراه با کاهش میزان جوانه زنی و کیفیت بذر سویا پس از انبارکردن, میزان پراکسیداسیون چربی ها افزایش و زوال بذر از فعالیت آنزیم های کاتالاز و پراکسیداز در طی انبارکردن کاست.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیدایی، سامان، حمیدی، آیدین، صادقی، حسین، و اسکویی، بیتا. (1399). بررسی تأثیر کیفیت اولیه بذر و شرایط انبارداری بر تغییرات بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی بذر سویا. علوم و فناوری بذر ایران، 9(2 )، 101-118. SID. https://sid.ir/paper/526511/fa

    Vancouver: کپی

    شیدایی سامان، حمیدی آیدین، صادقی حسین، اسکویی بیتا. بررسی تأثیر کیفیت اولیه بذر و شرایط انبارداری بر تغییرات بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی بذر سویا. علوم و فناوری بذر ایران[Internet]. 1399؛9(2 ):101-118. Available from: https://sid.ir/paper/526511/fa

    IEEE: کپی

    سامان شیدایی، آیدین حمیدی، حسین صادقی، و بیتا اسکویی، “بررسی تأثیر کیفیت اولیه بذر و شرایط انبارداری بر تغییرات بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی بذر سویا،” علوم و فناوری بذر ایران، vol. 9، no. 2 ، pp. 101–118، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/526511/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button