Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

866
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

495
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف سدیم بر ویژگی های مورفولوژیک، ترکیب شیمیایی و اجزا عملکرد دو رقم گندم نان

صفحات

 صفحه شروع 267 | صفحه پایان 278

چکیده

 به منظور بررسی اثرات سدیم کلرید با چهار سطح شوری صفر 4, 8 و 12 دسی زیمنس بر متر بر دو رقم گندم نان (Triticum aestivum L.), پژوهشی به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 4 تکرار در محیط کنترل شدن انجام گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش سطوح شوری از صفر به 12 دسی زیمنس بر متر درصد سبز شدن بوته ها به طور معنی داری کاهش می یابد و در رقم مقاوم به شوری (کویر) درصد سبز شدن به طور معنی داری زیادتر از رقم شیراز می شود. به علاوه, با افزایش سطوح شوری, تعداد پنجه, برگ و ارتفاع بوته به طور معنی داری کاهش یافت. در این پژوهش بین دو رقم گندم از لحاظ میزان پتاسیم تفاوت معنی داری مشاهده گردید و رقم کویر دارای میزان پتاسیم بالاتری نسبت به رقم شیراز بود. با اینکه با افزایش سطح شوری میزان سدیم در اندام های هوایی هر دو رقم افزایش یافت, ولی این افزایش در رقم کویر (مقاوم به شوری) کمتر بود. این امر, ممکن است با مکانیسم دفع سدیم در این رقم همراه باشد. بیشترین میزان تعداد دانه و وزن ماده خشک از رقم کویر و در کمترین سطح شوری (صفر دسی زیمنس بر متر) به دست آمد. با افزایش سطوح شوری از میزان وزن ماده خشک گیاه و وزن دانه به طور معنی دار کاسته شد. در مجموع, چنین به نظر می رسد که با توجه به اثرات منفی کمتر سدیم کلرید بر ویژگی های مورفولوژیک, ترکیب شیمیایی و اجزای عملکرد رقم کویر, این رقم گندم ممکن است برای خاک های شور مناسب تر باشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

صادقی، حسین، و امام، یحیی. (1384). تاثیر سطوح مختلف سدیم بر ویژگی های مورفولوژیک, ترکیب شیمیایی و اجزا عملکرد دو رقم گندم نان. بیابان، 10(2)، 267-278. SID. https://sid.ir/paper/5398/fa

Vancouver: کپی

صادقی حسین، امام یحیی. تاثیر سطوح مختلف سدیم بر ویژگی های مورفولوژیک, ترکیب شیمیایی و اجزا عملکرد دو رقم گندم نان. بیابان[Internet]. 1384؛10(2):267-278. Available from: https://sid.ir/paper/5398/fa

IEEE: کپی

حسین صادقی، و یحیی امام، “تاثیر سطوح مختلف سدیم بر ویژگی های مورفولوژیک, ترکیب شیمیایی و اجزا عملکرد دو رقم گندم نان،” بیابان، vol. 10، no. 2، pp. 267–278، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/5398/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا