مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,594
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

617
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی کارآیی میکوریزا و استرپتومایسس در سطوح مختلف فسفر و تاثیر کاربرد آنها بر عملکرد و برخی صفات گندم

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 28

چکیده

 امروزه کاربرد قارچ های میکوریزا که قابلیت همزیستی با ریشه بسیاری از گیاهان را دارند, رایج گشته و نقش آنها در تامین برخی نیازهای غذایی گیاهان به اثبات رسیده است. هم چنین اکتینومیست هایی از جنس Streptomyces sp. به دلیل افزایش مقاومت گیاه نسبت به عوامل بیماری زا از طریق تولید مواد آنتی بیوتیک, تحریک رشد و استحکام گیاه مورد توجه قرار گرفته اند. این تحقیق در زمینه اثر همزیستی این میکروارگانیسم ها بر روی گیاه گندم صورت گرفت و کاربرد آنها توام با مصرف کودشیمیایی فسفر بررسی گردید و هم چنین اثر متقابل این میکروارگانیسم ها نیز مورد مطالعه قرار گرفت تا بتوان بهترین ترکیب با کمترین مصرف کود شیمیایی فسفر را به دست آورد. سطوح کودی فسفر شامل چهار سطح (0, 30, 60 و 90 کیلوگرم P2O5 در هکتار) و برای هر یک از میکروارگانیسم ها نیز دو سطح (با مصرف و بدون مصرف) در نظر گرفته شدند که در زمان کاشت با بذر آغشته گردیدند. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی و در سه تکرار به اجرا درآمد. نتایج به دست آمده مشخص نمودند که اثر کاربرد میکوریزا در اکثر صفات مورد بررسی مثبت و معنی دار بود ولی با افزایش میزان مصرف کود فسفر, کارآیی قارچ های میکوریزا کاهش یافت و بهترین نتیجه از نظر تاثیر این قارچ و همچنین میزان عملکرد دانه, در سطح 60 کیلوگرم P2O5 در هکتار به دست آمد. اثر سطوح فسفر بر روی فعالیت استرپتومایسس در اکثر صفات مورد بررسی معنی دار نگردید ولی یک تاثیر منفی و آنتاگونیستی بین دو میکروارگانیسم به کار رفته در این تحقیق, مشاهده شد به طوری که کاربرد توام آن ها با یکدیگر باعث کاهش اغلب صفات مورد بررسی گردید.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

اردکانی، محمدرضا، مظاهری، داریوش، مجد، فرامرز، و نورمحمدی، قربان. (1379). بررسی کارآیی میکوریزا و استرپتومایسس در سطوح مختلف فسفر و تاثیر کاربرد آنها بر عملکرد و برخی صفات گندم. مجله علوم زراعی ایران، 2(2)، 17-28. SID. https://sid.ir/paper/57358/fa

Vancouver: کپی

اردکانی محمدرضا، مظاهری داریوش، مجد فرامرز، نورمحمدی قربان. بررسی کارآیی میکوریزا و استرپتومایسس در سطوح مختلف فسفر و تاثیر کاربرد آنها بر عملکرد و برخی صفات گندم. مجله علوم زراعی ایران[Internet]. 1379؛2(2):17-28. Available from: https://sid.ir/paper/57358/fa

IEEE: کپی

محمدرضا اردکانی، داریوش مظاهری، فرامرز مجد، و قربان نورمحمدی، “بررسی کارآیی میکوریزا و استرپتومایسس در سطوح مختلف فسفر و تاثیر کاربرد آنها بر عملکرد و برخی صفات گندم،” مجله علوم زراعی ایران، vol. 2، no. 2، pp. 17–28، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/57358/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button