مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

662
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

544
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی نقش میکروارگانیسم های میکوریزایی از نوع ویسکولار ـ آربوسکولار (VAM) بر برخی صفات گیاه علوفه ای سورگوم

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 18

چکیده

 امروزه همزیستی قارچ های میکوریزا به عنوان یکی از میکرو ارگانیسم های مفید, دامنه فعالیت خود را در صنایع مختلف از جمله معدن, کشاورزی, محیط زیست و ... گسترش داده است. در کشاورزی نقش قارچ های میکروریزا به عنوان کودهای کارساز و کارای بیولوژیک در تامین نیازمندی های تغذیه ای گیاهان غیرقابل انکار بوده, که باید در توسعه و ترویج این مهم در جامعه کشاورزی کوشید. به همین منظور تحقیقی جهت بررسی تاثیر سویه های مختلف میکوریزا Vesicular arbuscular (VAM) بر عملکرد و اجزای آن بر سورگوم آزمایشی در بهار 1386 در مرکز تحقیقات کشاورزی سیستان انجام گردید. این تحقیق در یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار انجام گرفت. کلیه عملیات زراعی از کاشت تا برداشت مطابق با عرف منطقه اعمال گردید. نتایج پس از پردازش نشان داد که اثر متقابل میکوریزا بر ارقام سورگوم از نظر صفات مورد بررسی معنی دار می باشد. به طوری که بیشترین عملکرد دانه مربوط به رقم (KGS 25) با حضور  (Glomus etanicatum) با بیش از 3500 کیلو گرم بر هکتار بوده است. همچنین این رقم از نظر عملکرد برگ خشک و ساقه نسبت به سایر ارقام برتری نشان داد. با توجه به نتایج حاصله رقم مذکور به علت داشتن صفاتی همچون ارتفاع بوته, عملکرد علوفه خشک, علوفه تر, وزن خشک برگ و ساقه و نیز داشتن قطر ساقه مطلوب که از اجزای مهم و موثر بر عملکرد گیاهان علوفه ای هستند به عنوان بهترین رقم جهت اهداف علوفه ای در منطقه تحت آزمایش انتخاب و توصیه گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مهربان، احمد، نورمحمدی، قربان، وزان، سعید، اردکانی، محمدرضا، و حیدری شریف آباد، حسین. (1387). بررسی نقش میکروارگانیسم های میکوریزایی از نوع ویسکولار آربوسکولار (VAM) بر برخی صفات گیاه علوفه ای سورگوم. دانش میکروب شناسی، 1(1)، 13-18. SID. https://sid.ir/paper/193218/fa

    Vancouver: کپی

    مهربان احمد، نورمحمدی قربان، وزان سعید، اردکانی محمدرضا، حیدری شریف آباد حسین. بررسی نقش میکروارگانیسم های میکوریزایی از نوع ویسکولار آربوسکولار (VAM) بر برخی صفات گیاه علوفه ای سورگوم. دانش میکروب شناسی[Internet]. 1387؛1(1):13-18. Available from: https://sid.ir/paper/193218/fa

    IEEE: کپی

    احمد مهربان، قربان نورمحمدی، سعید وزان، محمدرضا اردکانی، و حسین حیدری شریف آباد، “بررسی نقش میکروارگانیسم های میکوریزایی از نوع ویسکولار آربوسکولار (VAM) بر برخی صفات گیاه علوفه ای سورگوم،” دانش میکروب شناسی، vol. 1، no. 1، pp. 13–18، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193218/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button