مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,202
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تجزیه پایداری عملکرد دانه در ژنوتیپ های گندم هگزاپلویید کشت شده در مناطق معتدل ایران با استفاده از روش امی (AMMI)

صفحات

 صفحه شروع 213 | صفحه پایان 222

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 با هدف تعیین روابط سازگاری بین 20 ژنوتیپ گندم هگزاپلویید و 9 منطقه مورد بررسی این تحقیق انجام گرفت. در این تحقیق تعداد 18 لاین بهنژادی در یک آزمایش 20 شماره ای در 9 ایستگاه کرج، کرمانشاه، زرقان، نیشابور، اصفهان، بروجرد، ورامین، مشهد و یزد در کنار 2 رقم شاهد (شیراز و پیشتاز) به مدت دو سال زراعی 1382-84 بررسی شدند. در کلیه مناطق کشت آزمایش ها در نیمه اول آبانماه صورت گرفت. در همه ایستگاهها آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار اجرا شد. پس از برداشت عملکرد دانه در هر کرت مشخص و ثبت گردید. نتایج بدست آمده در ایستگاههای اصفهان و یزد در سال دوم آزمایش یعنی سال زراعی 1383-84 بدلیل مشکل در اجرای آزمایش در این مناطق در محاسبات و تجزیه و تحلیل ها وارد نگردیدند. تجزیه واریانس مرکب نتایج آزمایش در 9 ایستگاه ذکر شده برای سال زراعی 1382-83 و در 7 ایستگاه برای داده های دوساله آزمایش انجام شد. تجزیه پایداری و بررسی سازگاری با استفاده از روش AMMI و رسم نمودار بر اساس مولفه های معنی دار در مدل انجام گردید. نتایج سال اول نشان داد که مولفه های IPC1، IPC2 و IPC3 مجموعا 78.4 درصد از تغییرات اثر متقابل ژنوتیپ با محیط را تعریف نمودند. بای پلات دو مولفه اول دو زیر منطقه در میان ایستگاههای مورد بررسی مشخص ساخت. برخی ژنوتیپ ها نسبت به یکی از زیر منطقه ها که در معرض تنش رطوبتی و مشکل خشکی بود، سازگاری خصوصی نشان دادند. در مورد داده های دو ساله تنها مولفه اول معنی دار گردید که به تنهایی 41.5 درصد تغییرات اثر متقابل ژنوتیپ × محیط را تعریف نمود. در این مورد بای پلات مولفه اول در کنار میانگین عملکرد ژنوتیپ ها برای بررسی روابط سازگاری مورد استفاده قرار گرفت. در مورد هر دو سال ایستگاه مشهد رفتار خاصی نشان داد و نقش قابل توجهی در ایجاد اثر متقابل داشت. ژنوتیپهای M-82-8، M-82-9، M-82-11 و M-82-15 نسبت به ایستگاه مشهد سازگاری خصوصی نشان دادند. نتایج نشان داد که روش تجزیه AMMI روشی مفید برای تجزیه پایداری و تعیین سازگاری است که می تواند در اصلاح محصولات زراعی مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نجفیان، گودرز، کفاشی، امیرکیوان، و جعفرنژاد، احمد. (1388). تجزیه پایداری عملکرد دانه در ژنوتیپ های گندم هگزاپلویید کشت شده در مناطق معتدل ایران با استفاده از روش امی (AMMI). مجله بین المللی علوم و فناوری کشاورزی، 12(2)، 213-222. SID. https://sid.ir/paper/62543/fa

    Vancouver: کپی

    نجفیان گودرز، کفاشی امیرکیوان، جعفرنژاد احمد. تجزیه پایداری عملکرد دانه در ژنوتیپ های گندم هگزاپلویید کشت شده در مناطق معتدل ایران با استفاده از روش امی (AMMI). مجله بین المللی علوم و فناوری کشاورزی[Internet]. 1388؛12(2):213-222. Available from: https://sid.ir/paper/62543/fa

    IEEE: کپی

    گودرز نجفیان، امیرکیوان کفاشی، و احمد جعفرنژاد، “تجزیه پایداری عملکرد دانه در ژنوتیپ های گندم هگزاپلویید کشت شده در مناطق معتدل ایران با استفاده از روش امی (AMMI)،” مجله بین المللی علوم و فناوری کشاورزی، vol. 12، no. 2، pp. 213–222، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/62543/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button