مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

779
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

747
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه آلودگی آفلاتوکسینی پنیرهای سفید کارخانه ای عرضه شده به بازار تهران با استفاده از روش کروماتوگرافی لایه نازک

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 79

چکیده

 در این مطالعه تعداد 48 نمونه از پنیرهای سفید کارخانه ای عرضه شده در شهر تهران (مربوط به کارخانجات مختلف و با تاریخ تولیدهای متفاوت) بصورت تصادفی انتخاب شده و مقدار آفلاتوکسین های B1, B2, G1, G2 و M1 با روش کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) مورد ارزیابی قرار گرفت. آفلاتوکسین M1 در 37 نمونه (70.08%) از 48 نمونه پنیرهای مورد آزمایش وجود داشت. حدود75.6% از نمونه های مثبت, دارای مقادیر آفلاتوکسین M1, بیشتری در مقایسه با حداکثر مجاز (0.25ppb) که توسط اتحادیه اروپا پذیرفته شده است, بودند.میزان آلودگی در نمونه های تولید شده طی ماههای مختلف با یکدیگر متفاوت بود. محدوده آلودگی نمونه های مختلف پنیر در طی دوره شش ماهه مطالعه به ترتیب در طی ماههای دی, بهمن, اسفند, فروردین, اردیبهشت و خرداد 747-159, 720-197, 1047-185, 761-232, 627-218 و 495-176 نانوگرم در هر کیلوگرم و میانگین آنها 390.87, 496.12, 553.50, 287.12, 258.25 و 213.87 نانوگرم در هر کیلوگرم بود.بالاترین میانگین آلودگی به آفلاتوکسین M1, در نمونه های پنیر تولیدی در اسفندماه (553.5ng/kg) و پایین ترین آن مربوط به نمونه های تولیدی در طی خرداد ماه 213.8ng/kg بدست آمد.در تجزیه و تحلیل آماری اطلاعات بدست آمده مشخص گردید که میانگین آلودگی نمونه های پنیر در طی مدت شش ماه و بین ماههای مختلف به صورت جداگانه معنی دار نمی باشد (P>0.05), ولی در مقایسه میانگین نمونه های اخذ شده طی دو فصل سال, یعنی زمستان و بهار, این اختلاف معنی دار می باشد (P=0.004).به عبارت دیگر میانگین آلودگی آفلاتوکسین پنیرهای تولید شده در طی فصل زمستان بصورت معنی داری از میانگین آلودگی آفلاتوکسین نمونه های جمع آوری شده در فصل بهار بالاتر بود. ضمنا در این بررسی هیچکدام از نمونه ها دارای آلودگی به آفلاتوکسینهای B1, B2, G1, G2 نبودند.بنابراین می توان نتیجه گرفت که میزان آلودگی آفلاتوکسین M1 در نمونه های پنیر آزمایش شده در این مطالعه می تواند برای سلامتی مصرف کنندگان مخاطره آمیز باشد.  

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کامکار، ابوالفضل. (1384). مطالعه آلودگی آفلاتوکسینی پنیرهای سفید کارخانه ای عرضه شده به بازار تهران با استفاده از روش کروماتوگرافی لایه نازک. علوم و صنایع غذایی ایران، 2(1)، 71-79. SID. https://sid.ir/paper/71516/fa

    Vancouver: کپی

    کامکار ابوالفضل. مطالعه آلودگی آفلاتوکسینی پنیرهای سفید کارخانه ای عرضه شده به بازار تهران با استفاده از روش کروماتوگرافی لایه نازک. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1384؛2(1):71-79. Available from: https://sid.ir/paper/71516/fa

    IEEE: کپی

    ابوالفضل کامکار، “مطالعه آلودگی آفلاتوکسینی پنیرهای سفید کارخانه ای عرضه شده به بازار تهران با استفاده از روش کروماتوگرافی لایه نازک،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 2، no. 1، pp. 71–79، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71516/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button