مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,373
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

734
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تاثیر اسید لاکتیک بر زمان ماندگاری گوشت تازه و سرد گوسفند، بسته بندی شده به صورت معمولی و در خلا

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 44

چکیده

 در کشور ما یکی از مشکلات اقتصادی و بهداشتی در ارتباط با عرضه گوشت تازه و سرد, زمان کوتاه ماندگاری قطعات گوشت بسته بندی شده است, با توجه به اینکه در ایران, مدت زمان ماندگاری گوشتهای فوق در فروشگاهها از سه روز تجاوز نمی کند, به صورت معمولی و ساده بسته بندی می شود. در صورتیکه بتوان روش بسته بندی مناسب و کم هزینه ای برای افزایش زمان ماندگاری حتی برای دو سه روز بیشتر ارایه کرد, بخش عمده ای از معضلات عرضه کنندگان گوشت تازه و سرد بر طرف خواهد شد. افزودن محلول یک درصد اسید لاکتیک به گوشتهای بسته بندی شده می تواند در این امر راه گشا باشد. در این تحقیق به منظور بررسی تاثیر اسید لاکتیک بر زمان ماندگاری گوشت تازه و سرد گوسفند با دو روش بسته بندی معمولی و در خلا, هشت نمونه گوشت سر دست از هشت لاشه گوسفند انتخاب شده و هر نمونه به چهار قسمت 200g  تقسیم گردید. دو قسمت بدون اسپری اسید لاکتیک و دو قسمت دیگر پس از اسپری اسید لاکتیک 1 درصدی, با دو روش فوق مورد بسته بندی و در سردخانه با برودت 3oc  قرار گرفتند. طول دوره نگهداری از هشت نوبت زمانی تشکیل شده بود, روزهای چهار, هفت, ده, سیزده, شانزده, نوزده, بیست و دو, بیست و پنج. در زمان صفر و پس از طی هر نوبت نگهداری, یک سری چهار تایی از نمونه ها مورد آزمونهای شیمیایی ((TVN, pH , میکروبی (شمارش کلی باکتریها, کلی فرمها و شمارش کلی باکتریهای بی هوازی) و حسی (درصد خونابه) قرار گرفتند. کل مراحل عملیات فوق سه بار تکرار, و از نتایج به دست آمده موارد زیر حاصل شد: زمان ماندگاری گوشت گوسفند در برودت 3oc در بسته بندی معمولی تا چهار روز و در بسته بندی در خلا تا ده روز برآورد شد؛ از طرفی به علت تاثیر معنادار اسپری محلول یک درصد اسید لاکتیک بر کاهش پارامترهای شیمیایی و میکروبی گوشت در بسته بندی معمولی و حفظ کیفیت بهداشتی آن تا روز هفتم نگهداری, استفاده از اسپری فوق در بسته بندی معمولی برای افزایش زمان ماندگاری گوشت همراه با کیفیت مطلوب, توصیه می شود. بسته بندی در خلا بدون استفاده از اسید لاکتیک نیز یکی دیگر از روشهای مورد توصیه می باشد. افزودن اسید لاکتیک در بسته بندی در خلا هیچ گونه تاثیری نداشت.  

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رکنی، نوردهر، و نوری، نگین. (1383). مقایسه تاثیر اسید لاکتیک بر زمان ماندگاری گوشت تازه و سرد گوسفند, بسته‌ بندی شده به صورت معمولی و در خلا. علوم و صنایع غذایی ایران، 1(1)، 37-44. SID. https://sid.ir/paper/71527/fa

    Vancouver: کپی

    رکنی نوردهر، نوری نگین. مقایسه تاثیر اسید لاکتیک بر زمان ماندگاری گوشت تازه و سرد گوسفند, بسته‌ بندی شده به صورت معمولی و در خلا. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1383؛1(1):37-44. Available from: https://sid.ir/paper/71527/fa

    IEEE: کپی

    نوردهر رکنی، و نگین نوری، “مقایسه تاثیر اسید لاکتیک بر زمان ماندگاری گوشت تازه و سرد گوسفند, بسته‌ بندی شده به صورت معمولی و در خلا،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 1، no. 1، pp. 37–44، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71527/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button