مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

386
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

549
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی فرآوری ماست کم چرب پری بیوتیک حاوی اینولین تحت تاثیر دما و نیروی برشی مختلف

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 118

چکیده

 آگاهی از روابط بین متغیرهای مختلف طی فرآیند جایگزینی چربی از طریق انجام مدل سازی می تواند راه حل مناسبی برای کنترل بهینه شرایط فرآیند و در نتیجه افزایش کیفیت ماست کم چرب نهایی باشد. در این پژوهش با به کارگیری روش آماری سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی اثر استفاده از اینولین در سه غلظت (0, 3 و 6 درصد) به عنوان جایگزین چربی, اعمال فرایند حرارتی در سه سطح (70, 82/5 و 95 درجه سلسیوس) و همزدن در سه سطح (3000, 6000 و 9000 دور بر دقیقه) بر قابلیت تشکیل ژل اینولین و خواص کیفی نمونه های ماست کم چرب مورد ارزیابی قرار گرفت؛ که معادلات به دست آمده بیانگر آن بود که متغیرهای مستقل تأثیر معنی داری بر پارامترهای مورد بررسی داشتند (0/05>P). موثرترین متغیر در بین پارامترهای مورد بررسی اثر مستقل غلظت اینولین بود که در غلظت های بالا به رغم بهبود بافت ماست های کم چرب تولید شده دارای ویژگی های نامطلوبی از نظر خواص کیفی, نمرات حسی و تغییرات رنگی بود. همچنین متغیر دمای فرآیند حرارتی در بیشتر تیمارهای مورد بررسی دارای اثرات معنی داری بوده که با اثر بر قابلیت تشکیل ژل ماست باعث بهبود خواص کیفی شد. به طورکلی بهینه سازی متغیرهای مورد بررسی نشان داد, نمونه بهینه از نظر فاکتورهای مورد بررسی جهت فرآوری ماست پری بیوتیک حاوی اینولین, نمونه ماست حاوی 3 درصد اینولین با تیمار حرارتی 82/5درجه سلسیوس و نیروی برشی6000 دور بر دقیقه جهت همگن سازی بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صوفی، میترا، علیزاده، آیناز، و موسوی کلجاهی، سیده الهام. (1398). بهینه سازی فرآوری ماست کم چرب پری بیوتیک حاوی اینولین تحت تاثیر دما و نیروی برشی مختلف. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(86 )، 109-118. SID. https://sid.ir/paper/71530/fa

    Vancouver: کپی

    صوفی میترا، علیزاده آیناز، موسوی کلجاهی سیده الهام. بهینه سازی فرآوری ماست کم چرب پری بیوتیک حاوی اینولین تحت تاثیر دما و نیروی برشی مختلف. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(86 ):109-118. Available from: https://sid.ir/paper/71530/fa

    IEEE: کپی

    میترا صوفی، آیناز علیزاده، و سیده الهام موسوی کلجاهی، “بهینه سازی فرآوری ماست کم چرب پری بیوتیک حاوی اینولین تحت تاثیر دما و نیروی برشی مختلف،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 86 ، pp. 109–118، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71530/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button