مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,710
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,156
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر روش استخراج و فراصوت بر بازده استخراج و ترکیبات زیست فعال عصاره اتانولی پودر دانه بزرک

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 18

چکیده

 هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر روش های استخراج غرقابی و سوکسله و استخراج به کمک فراصوت (زمان های 0, 10, 20 و 30 دقیقه) بر بازده استخراج, میزان فنل کل, خواص ضداکسایشی و ضدمیکروبی عصاره اتانولی پودر دانه بزرک بود. نتایج به دست آمده, نشان داد که بازده استخراج به روش سوکسله به طور معنی داری (p<0.05) نسبت به روش غرقابی بیشتر می باشد. نتایج تیمارهای مختلف زمانی فراصوت نیز بیانگر اثر معنی دار زمان اعمال تیمار فراصوت از صفر تا 20 دقیقه, بر افزایش بازده استخراج در هر دو روش سوکسله و غرقابی بود. به علاوه میزان فنل کل در روش سوکسله نسبت به روش غرقابی به طور معنی داری بیشتر بوده (p<0.05) و زمان های 10 و 20 دقیقه اعمال فراصوت در هر دو روش استخراج, نیز تاثیر معنی داری (p<0.05) بر افزایش مقدار این ترکیبات داشته است. به علاوه اعمال زمان های مختلف فراصوت, اثر افزایشی معنی داری (p<0.05) را در غلظت های 50 تا 150 پی پی ام, بر درصد مهار رادیکال های آزاد عصاره اتانولی نشان داد. مطابق نتایج حاصل از بررسی قطر هاله عصاره به دست آمده از روش سوکسله همراه با اعمال امواج فراصوت به مدت 30 دقیقه (بالاترین فعالیت ضداکسایشی), مشخص شد که این عصاره بر رشد باکتری های ایکلای و استافیلوکوکوس اورئوس با قطر هاله به ترتیب 9 و 66 میلی متر, اثر بازدارندگی دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیرمحمدی، مجید، و زرین قلمی، سهیلا. (1396). تاثیر روش استخراج و فراصوت بر بازده استخراج و ترکیبات زیست فعال عصاره اتانولی پودر دانه بزرک. علوم و صنایع غذایی ایران، 14(67)، 11-18. SID. https://sid.ir/paper/71633/fa

    Vancouver: کپی

    شیرمحمدی مجید، زرین قلمی سهیلا. تاثیر روش استخراج و فراصوت بر بازده استخراج و ترکیبات زیست فعال عصاره اتانولی پودر دانه بزرک. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛14(67):11-18. Available from: https://sid.ir/paper/71633/fa

    IEEE: کپی

    مجید شیرمحمدی، و سهیلا زرین قلمی، “تاثیر روش استخراج و فراصوت بر بازده استخراج و ترکیبات زیست فعال عصاره اتانولی پودر دانه بزرک،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 67، pp. 11–18، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71633/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button