مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

553
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

653
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه فعالیت ضد میکروبی عصاره های استخراجی (آبی، آلی و آنتوسیانین) از بخش های مختلف انار(پوست، آب و هسته) بر روی باکتری های پاتوژن سالمونلا تیفی، استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلی و باسیلوس سرئوس

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 111

کلیدواژه

MBCQ1
MICQ1

چکیده

 امروزه مصرف کنندگان به شدت نگران استفاده از نگهدارنده های شیمیایی درغذاها هستند و گرایش به سمت مصرف محصولات غذایی طبیعی ایمن و با فواید سلامتی زا دارند. انار می تواند چنین نقشی را ایفا کند. در این مطالعه خاصیت ضدمیکروبی عصاره های استخراج شده از بخش های مختلف میوه انار(پوست, آب و هسته) از جمله عصاره های آلی, آبی و آنتوسیانین ها ارزیابی و کمترین غلظت بازدارنده(MIC) و کمترین غلظت کشنده(MBC) بر روی باکتری های گرم منفی سالمونلا تیفی و اشرشیاکلی و همچنین باکتری های گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس با استفاده از روش آزمون حساسیت رقت مایع تعیین گردید. به این ترتیب حداقل غلظت بازدارندگی مربوط به عصاره های آلی و آنتوسیانین پوست بود که در غلظت ppm 125 بر روی باکتری سالمونلا تیفی و باسیلوس سرئوس موثر و در غلظتppm 5/62 بر روی استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی تأثیر بازدارندگی داشتند و همچنین عصاره های آلی و آنتوسیانین پوست در غلظت ppm125 بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی و در غلظت ppm250 بر روی سالمونلا تیفی و باسیلوس سرئوس تأثیر کشندگی داشتند. سپس عصاره آبی پوست بیشترین تأثیر بازدارندگی و کشندگی را داشت که میزان MIC و MBCآن به ترتیب ppm250 و ppm500 برای سالمونلا و باسیلوس سرئوس تعیین گردید, همچنین برای اشرشیاکلی هردو ppm125 و برای استافیلوکوکوس هر دو ppm250 تعیین گردید. عصاره های آب انار نیز در غلظت ppm 500 بر روی باکتری های سالمونلا تیفی و باسیلوس سرئوس تأثیر بازدارندگی و در غلظت ppm1000 تأثیر کشندگی داشتند و برروی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی این مقادیر به ترتیب ppm250 و ppm500 تعیین گردید. اما عصاره های هسته در غلظت های مورد آزمون تأثیر بازدارندگی و کشندگی کمتری داشتند. که می توان گفت عصاره های پوستو آب انار به علت ترکیبات فنولیک وفعالیت آنتی اکسیدانی بالا, تأثیرات ضدباکتریایی بالایی دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پارسه، هدا، امام جمعه، زهرا، و شهاب لواسانی، علیرضا. (1398). مقایسه فعالیت ضد میکروبی عصاره های استخراجی (آبی, آلی و آنتوسیانین) از بخش های مختلف انار(پوست, آب و هسته) بر روی باکتری های پاتوژن سالمونلا تیفی, استافیلوکوکوس اورئوس, اشرشیاکلی و باسیلوس سرئوس. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(92 )، 99-111. SID. https://sid.ir/paper/71780/fa

    Vancouver: کپی

    پارسه هدا، امام جمعه زهرا، شهاب لواسانی علیرضا. مقایسه فعالیت ضد میکروبی عصاره های استخراجی (آبی, آلی و آنتوسیانین) از بخش های مختلف انار(پوست, آب و هسته) بر روی باکتری های پاتوژن سالمونلا تیفی, استافیلوکوکوس اورئوس, اشرشیاکلی و باسیلوس سرئوس. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(92 ):99-111. Available from: https://sid.ir/paper/71780/fa

    IEEE: کپی

    هدا پارسه، زهرا امام جمعه، و علیرضا شهاب لواسانی، “مقایسه فعالیت ضد میکروبی عصاره های استخراجی (آبی, آلی و آنتوسیانین) از بخش های مختلف انار(پوست, آب و هسته) بر روی باکتری های پاتوژن سالمونلا تیفی, استافیلوکوکوس اورئوس, اشرشیاکلی و باسیلوس سرئوس،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 92 ، pp. 99–111، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71780/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button