مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,551
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

654
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر ضدباکتریایی عصاره های آبی و اتانولی میوه درخت سپستان بر استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، اشرشیا کلی و سالمونلا تیفی

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 48

چکیده

 زمینه و هدف: با پیدایش مقاومت های روزافزون میکروب ها به آنتی بیوتیک های سنتزی, تحقیقات لازم جهت جایگزینی داروهای شیمیایی توسط گیاهان دارویی سنتی صورت گرفته است. این پژوهش با هدف تعیین اثر مهارکنندگی عصاره های آبی و اتانولی میوه درخت سپستان روی تعدادی از باکتری های گرم مثبت و گرم منفی انجام گرفت.روش بررسی: اثر ضدمیکروبی عصاره با چهار روش: کشت آمیخته, انتشار در دیسک, حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی باکتری (MBC) تعیین گردید. آنالیز و مقایسه میانگین ها با استفاده از آزمون Duncan و آزمون آنالیز واریانس یک طرفه در سطح اطمینان p£0.05 انجام شد.یافته ها: در این مطالعه, عصاره های آبی و اتانولی میوه سپستان (Cordia myxa L.) بر روی باکتری های گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس موثر بود. بالاترین مقادیر حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی در مورد عصاره آبی به ترتیب 64 و 256 میلی گرم بر میلی لیتر و در مورد عصاره اتانولی به ترتیب 32 و 256 میلی گرم بر میلی لیتر برای سویه سالمونلا تیفی به دست آمد, لذا این باکتری به عنوان مقاوم ترین سویه نسبت به عصاره های آبی و اتانولی میوه سپستان شناخته شد.نتیجه گیری: در این پژوهش تنها از یک روش استخراج عصاره برای بررسی اثر ضدمیکروبی استفاده شد. بنابراین, کاربرد سایر روش های عصاره گیری و مطالعه اثر ضدمیکروبی سایر اندام های گیاه برای کسب نتایج دقیق تر ضروری به نظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پیرنیا، مطهره، عدالتیان دوم، محمدرضا، طباطبایی یزدی، فریده، و شهیدی، فخری. (1394). تاثیر ضدباکتریایی عصاره های آبی و اتانولی میوه درخت سپستان بر استافیلوکوکوس اورئوس, باسیلوس سرئوس, اشرشیا کلی و سالمونلا تیفی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 9(4)، 39-48. SID. https://sid.ir/paper/131873/fa

    Vancouver: کپی

    پیرنیا مطهره، عدالتیان دوم محمدرضا، طباطبایی یزدی فریده، شهیدی فخری. تاثیر ضدباکتریایی عصاره های آبی و اتانولی میوه درخت سپستان بر استافیلوکوکوس اورئوس, باسیلوس سرئوس, اشرشیا کلی و سالمونلا تیفی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1394؛9(4):39-48. Available from: https://sid.ir/paper/131873/fa

    IEEE: کپی

    مطهره پیرنیا، محمدرضا عدالتیان دوم، فریده طباطبایی یزدی، و فخری شهیدی، “تاثیر ضدباکتریایی عصاره های آبی و اتانولی میوه درخت سپستان بر استافیلوکوکوس اورئوس, باسیلوس سرئوس, اشرشیا کلی و سالمونلا تیفی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 9، no. 4، pp. 39–48، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/131873/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button