مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

808
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

838
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی تولید میکروبی اسیدهای چرب ضروری تولید شده توسط موکور روکسی با استفاده از پسماندهای روغنی

صفحات

 صفحه شروع 155 | صفحه پایان 165

چکیده

اسیدهای چرب ضروری شامل خانواده امگا (3 و 6) به وسیله انسان سنتز نمی شوند, بنابر این ضروری اند تا از طریق منابع غذایی تامین شوند. این نوع اسیدهای چرب, پیش ساز انواع پروستاگلاندین ها و لوکوترین ها می باشند و نقش مهمی در درمان انواع بیماری ها ایفا می کنند. گاما لینولنیک اسید (GLA) از مهمترین اسیدهای چرب امگا 6 است که در درمان بسیاری از بیماری های قلبی و عروقی و سرطان مورد استفاده قرار می گیرد. سویه های قارچی مخصوصا زیگومایست ها از بهترین تولید کنندگان لیپیدهای با ارزش حاوی اسیدهای چرب ضروری به شمار می روند. هدف از انجام این پژوهش آزمایشگاهی, استفاده از پسماندهای روغنی به عنوان یک منبع ارزان قیمت و قابل تجدید در تولید اسیدهای چرب ضروری توسط سویه زیگومایست موکور روکسیDSM1194  بود. 5 پسماند روغنی مواد غذایی مورد ارزیابی قرار گرفت و میزان تولید لیپید, وزن خشک بیومس, اسیدهای چرب ضروری GLA, لینولئات از انواع امگا 6 و آلفالینولنات از انواع امگا 3 بررسی شد. از آنجا که میزان تولید  GLAتوسظ این قارچ قابل توجه بود با استفاده از روش طرح آزمایشات به روش عاملی جزیی 1.2 و سپس پاسخ سطح بهینه سازی تولید آن صورت گرفت. عصاره مخمر, سولفات آمونیوم و غلظت منبع کربن, از مهمترین فاکتورهای موثر در تولید GLA بود که تداخل این عوامل نیز با استفاده از روش طرح مرکب مرکزی(CCD) به روش پاسخ سطح (RSM) ارزیابی شد. نتایج نشان داد بهترین شرایط تولید لیپید و اسیدهای چرب ضروری در زمان 72 ساعت و دمای 28 درجه در پسماند روغنی به دست آمده از رستوران (R1) صورت گرفت و میزان GLA بااعمال شرایط بهینه از56.4 به 82.23 میلی گرم بر لیتر افزایش یافت. در ضمن منبع کربن و منابع نیتروژن مورد استفاده اثر متقابل معناداری در سطح 5 درصد داشتند در حالی که دو منبع عصاره مخمر و سولفات آمونیوم نسبت به هم اثر تداخلی نشان ندادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرباقری، مریم السادات، نحوی، ایرج، و بی ریا، داوود. (1396). بهینه سازی تولید میکروبی اسیدهای چرب ضروری تولید شده توسط موکور روکسی با استفاده از پسماندهای روغنی. علوم و صنایع غذایی ایران، 14(62)، 155-165. SID. https://sid.ir/paper/71962/fa

    Vancouver: کپی

    میرباقری مریم السادات، نحوی ایرج، بی ریا داوود. بهینه سازی تولید میکروبی اسیدهای چرب ضروری تولید شده توسط موکور روکسی با استفاده از پسماندهای روغنی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛14(62):155-165. Available from: https://sid.ir/paper/71962/fa

    IEEE: کپی

    مریم السادات میرباقری، ایرج نحوی، و داوود بی ریا، “بهینه سازی تولید میکروبی اسیدهای چرب ضروری تولید شده توسط موکور روکسی با استفاده از پسماندهای روغنی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 62، pp. 155–165، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71962/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button