مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

678
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

505
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استفاده از منبع کربوهیدراتی و پسماندهای روغنی در تولید لیپید از قارچ موکور هیمالیس

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 66

چکیده

 سابقه و هدف: تولید لیپید میکروبی به دلیل داشتن سوبسترای ارزان, محتوای اسیدهای چرب با ارزش و سرعت رشد میکروارگانیسم ها قابل توجه پژوهشگران است. در این مطالعه, بازده تولید لیپید و نوع اسیدهای چرب تولید شده از قارچ موکور هیمالیس 5292PTCC, با استفاده از منبع کربوهیدراتی و پسماندهای روغنی بررسی و مقایسه گردید. مواد و روشها: تعداد 107×1 اسپور قارچ موکور هیمالیس به 50ml محیط تولید در حضور سه نوع منبع کربن شامل گلوکز یا پسماند روغنی مرغ و یا پسماند روغنی ماهی در دمای C°28 برای 72 ساعت کشت داده شد. محیط های تولید شامل دو نوع محیط بود که محیط «الف» منحصرا دارای منبع کربن و نیتروژن بوده و محیط «ب» محدودیت منبع نیتروژنی بیشتری نسبت به محیط «الف» داشت. در نهایت, پروفایل اسید چرب لیپید تولید شده توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی آنالیز شد.یافته ها: بازده تولید لیپید در محیط «ب» برای گلوکز, پسماند روغنی مرغ و پسماند روغنی ماهی به ترتیب 33%, 66% و 68% بود که این میزان در مقایسه با محیط «الف» افزایش نشان می داد. زیرا محدودیت منبع نیتروژن در محیط «ب» سبب می شود که در فاز رشد لگاریتمی, میکروارگانیسم سریعتر به مرحله تولید لیپید برسد. همچنین اسیدهای چرب متفاوتی مانند لینولئیک اسید با استفاده از گلوکز به عنوان منبع کربن در محیط «ب» تولید شد.نتیجه گیری: یافته های این تحقیق نشان داد استفاده از پسماندهای روغنی علاوه بر دسترسی آسان و کاهش هزینه, منجر به افزایش تولید لیپید در موکور هیمالیس می شوند. اسیدهای چرب غیر اشباع ضروری تولید شده توسط این قارچ نیز از ویژگی های بارز آن برای تولید لیپید میکروبی مفید در صنایع غذایی هستند. ضمن این که داده ها نشان داد محدودیت منبع نیتروژن نیز تاثیر معنی داری در تولید لیپید میکروبی توسط این قارچ دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    محمدی نصر، مینا، میرباقری، مریم السادات، و نحوی، ایرج. (1393). استفاده از منبع کربوهیدراتی و پسماندهای روغنی در تولید لیپید از قارچ موکور هیمالیس. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 9(2)، 59-66. SID. https://sid.ir/paper/401368/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی نصر مینا، میرباقری مریم السادات، نحوی ایرج. استفاده از منبع کربوهیدراتی و پسماندهای روغنی در تولید لیپید از قارچ موکور هیمالیس. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1393؛9(2):59-66. Available from: https://sid.ir/paper/401368/fa

    IEEE: کپی

    مینا محمدی نصر، مریم السادات میرباقری، و ایرج نحوی، “استفاده از منبع کربوهیدراتی و پسماندهای روغنی در تولید لیپید از قارچ موکور هیمالیس،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 9، no. 2، pp. 59–66، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/401368/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button