مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,069
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

665
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه میزان و منابع آلودگی پنیرهای سفید آب نمکی شهرستان یزد به برخی از فلزات

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 7

کلیدواژه

چکیده

 در این پژوهش با توجه به عوارض ناشی از جذب رژیمی فلزات سنگین از جمله افزایش بیماریهای قلبی و عروقی, اختلال در سیستم عصبی و ایمنی, کاهش میزان بارداری, افزایش میزان مرگ و میر کودکان و از همه مهمتر افزایش جذب خودبخودی فلزات و اینکه پنیر از دسته غذاهای انتخابی برای تغذیه کودکان و سایر گروههای سنی می باشد, میزان و منابع آلودگی پنیرهای آب نمکی شهرستان یزد به برخی از فلزات بررسی و ارزیابی شد. در این تحقیق از شیرهای ارسالی به کارخانه, آب مصرفی در فرآیند, نمک مصرفی, ظروف بسته بندی PS+AL (پلی استایرن+ فویل آلومینیوم) و پنیر, هر کدام 6 عدد و جمعا به تعداد 90 عدد نمونه از سه کارخانه B, A و C بطور تصادفی نمونه برداری و آماده سازی نمونه ها جهت ارزیابی فلزات سرب, کادمیوم, آرسنیک, آهن, روی, مس و قلع به روش دوغاب (Slurry) انجام و اندازه گیری نهایی دو فلز آهن و روی توسط دستگاه اسپکترومتری جذب اتمی شعله به روش تزریق در جریان پیوسته (FIA-AAS) و بقیه فلزات توسط دستگاه اسپکترومتری جذب اتمی کوره گرافیتی (ETA-AAS) با تصحیح زمینه زیمنس انجام گرفت. قابل ذکر است که پنیرهای تولیدی سه کارخانه بمدت 45 روز در حلبهای لاک اندود و 7 روز در ظروف بسته بندی (PS+AL) زمان قرنطینه گذاری را پشت سرنهاده و سپس مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بالاترین میزان آلودگی به دو فلز کادمیوم و آهن متعلق به پنیر A و بالاترین میزان آلودگی به فلزات مس, روی و سرب متعلق به پنیر C و بالاترین میزان آلودگی به قلع و آرسنیک متعلق به پنیر B می باشد. ضمنا بالاترین میزان چربی, رطوبت و پروتئین به ترتیب متعلق به پنیرهای C, A و B می باشد. این یافته ها بیانگر آن است که میل ترکیبی فلزات قلع و آرسنیک به پروتئین و کادمیوم و آهن به چربی بیشتر از سایر فلزات می باشد. تحلیل های آماری با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های Tukey, Scheffe و Dunnett انجام گرفت و میزان فلزات مذکور از حدود مجاز تعیین شده توسط FAO/WHO پایین تر بود. تجزیه و تحلیل های آماری نشان داد که از نظر وجود فلزات مذکور (به استثنای آهن), بین نمونه ها اختلاف معنی داری وجود دارد و تمام مواد اولیه مصرفی نقش بسزایی در افزایش میزان فلزات پنیر دارند (P<0.05).

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صادقی زاده، جلال، عزیزی، محمدحسین، دادفرنیا، شایسته، و حسینی، سیدمحمد. (1386). مطالعه میزان و منابع آلودگی پنیرهای سفید آب نمکی شهرستان یزد به برخی از فلزات. علوم و صنایع غذایی ایران، 4(1)، 1-7. SID. https://sid.ir/paper/71987/fa

    Vancouver: کپی

    صادقی زاده جلال، عزیزی محمدحسین، دادفرنیا شایسته، حسینی سیدمحمد. مطالعه میزان و منابع آلودگی پنیرهای سفید آب نمکی شهرستان یزد به برخی از فلزات. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1386؛4(1):1-7. Available from: https://sid.ir/paper/71987/fa

    IEEE: کپی

    جلال صادقی زاده، محمدحسین عزیزی، شایسته دادفرنیا، و سیدمحمد حسینی، “مطالعه میزان و منابع آلودگی پنیرهای سفید آب نمکی شهرستان یزد به برخی از فلزات،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 4، no. 1، pp. 1–7، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71987/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button