مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

629
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

570
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی ترکیبات شیمیایی و ارزیابی ویژگی های آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی شیره خرمالو وحشی(خرمندی)

صفحات

 صفحه شروع 151 | صفحه پایان 163

کلیدواژه

کروماتوگرافی گازی توام با طیف سنجی جرمی (GC-MS)Q1

چکیده

 خرمالو وحشی (خرمندی) با نام علمی Diospyros lotus دارای ویژگی های سلامت بخش فراوانی است که این ویژگی ها عمدتا به ترکیبات زیست فعال موجود در آن نسبت داده می شود. در مطالعه حاضر, ویژگی های آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی شیره خرمالو وحشی مورد بررسی قرار گرفت و شناسایی ترکیبات عصاره به کمک دستگاه کروماتوگرافی گازی توام با طیف سنجی جرمی (GC-MS) صورت پذیرفت. محتوای فنل تام و فلاونوئیدی و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها اندازه گیری شد. فعالیت ضد میکروبی بر روی چهار باکتری به روش دیسک دیفیوژن انجام شد. نتایج حاصل از تحقیق نشان دهنده محتوای بالای فنل تام و ترکیبات فلاوونوئیدی در شیره خرمالوی وحشی بوده است. بررسی خواص آنتی اکسیدانی شیره خرمالوی وحشی نیز نشان دهنده ویژگی بالای آنتی اکسیدانی آن بوده است. میزان مهار تشکیل رادیکال DPPH توسط شیره خرمالوی وحشی در غلظتهای 800, 400, 200, 100 و 50 میلی گرم/میلی لیتر از DPPH به ترتیب برابر با 0/82%, 53/61%, 51/53%, 52/32% و 31/18% بوده است. خواص ضدمیکروبی شیره خرمالوی وحشی به ویژه در رقت های بالا نظیر 50 و 100اثرات مهارکننده گی بالایی بر روی رشد سویه های مختلف از جمله اشریشیاکلی, سالمونلا تیفی موریوم, استافیلوکوکوس ارئوس و باسیلوس سرئوس داشت. نتایج حاصل از شناسایی ترکیبات شیمیایی نشان داد که شیره خرمالو وحشی حاوی مقادیر بالایی از قند و اجزای عملکردی مانند گروه اپوکسی متانو تری متیل (77/17%), فوران کربوکسی آلدئید (01/17%) و متیل ایندول (02/11%) می باشد که در ویژگی های آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی آن موثر می باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کلبادی نژاد، مائده، و نجفیان، لیلا. (1399). شناسایی ترکیبات شیمیایی و ارزیابی ویژگی های آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی شیره خرمالو وحشی(خرمندی). علوم و صنایع غذایی ایران، 17(100 )، 151-163. SID. https://sid.ir/paper/72067/fa

    Vancouver: کپی

    کلبادی نژاد مائده، نجفیان لیلا. شناسایی ترکیبات شیمیایی و ارزیابی ویژگی های آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی شیره خرمالو وحشی(خرمندی). علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(100 ):151-163. Available from: https://sid.ir/paper/72067/fa

    IEEE: کپی

    مائده کلبادی نژاد، و لیلا نجفیان، “شناسایی ترکیبات شیمیایی و ارزیابی ویژگی های آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی شیره خرمالو وحشی(خرمندی)،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 100 ، pp. 151–163، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72067/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button