مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

818
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

619
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیبات شیمیایی و خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی اسانس پوست دو گونه از مرکبات

صفحات

 صفحه شروع 127 | صفحه پایان 138

چکیده

 هدف از این پژوهش, استخراج و شناسایی ترکیبات فرار اسانس پوست دو گونه از مرکبات به نامهای کلمنتین و ماندارین و بررسی پتانسیل آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی آنها بود. ترکیبات اسانس ها که به روش تقطیر با بخارآب تهیه شده بودند توسط گازکروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی شناسایی شدند. توانایی آنتی اکسیدانی اسانس ها با روش رادیکال-هایABTS و DPPH اندازه گیری گردید. فعالیت ضدمیکروبی اسانس ها با روش انتشار در دیسک علیه سه باکتری گرم مثبت ( استافیلوکوکوس اورئوس, باسیلوس سوئوس و باسیلوس سابتیلیس), دو باکتری گرم منفی (اشرشیا کلی و سالمونلا تیفی) و یک مخمر (کاندیدا آلبیکنس) و یک قارچ (آسپرژیلوس نایجر) در مقایسه با آنتی بیوتیک های مصنوعی بررسی شد. نتایج GC/MS نشان داد که هر دو اسانس سرشار از مونوترپن های هیدروژنه بوده و لیمونن ترکیب عمده در هر دو اسانس بود. بیشترین درصد مهار رادیکال های آزاد DPPHو ABTS برای اسانس کلمنتین, به ترتیب برابر 38/34 و 44/48 درصد و برای اسانس ماندارین به ترتیب 53/67 و44/96 درصد در غلظت ppm 900 مشاهده شد. نتایج نشان داد که هر دو اسانس مانع از رشد میکروارگانیسم های مورد مطالعه شدند و با افزایش غلظت اسانس, هاله عدم رشد افزایش یافت. بیشترین قطر هاله عدم رشد در هر دو اسانس در کاندیدا آلبیکنس مشاهده گردید. هم چنین کمترین قطر هاله عدم رشد برای اسانسهای کلمنتین و ماندارین به ترتیب در اشرشیا کلی و آسپرژیلوس نایجر مشاهده گردید. به طور کلی اثر ضد قارچی هر دو اسانس بیشتر از اثر ضدباکتریایی آن ها بود. در نتیجه, اسانس پوست مرکبات می تواند به عنوان یک ماده آنتی اکسیدان و ضد میکروب طبیعی جهت استفاده در مواد غذایی پیشنهاد گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حجتی، محمد، امیدی میرزایی، مرضیه، و کیارسی، زهرا. (1399). بررسی ترکیبات شیمیایی و خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی اسانس پوست دو گونه از مرکبات. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(100 )، 127-138. SID. https://sid.ir/paper/72077/fa

    Vancouver: کپی

    حجتی محمد، امیدی میرزایی مرضیه، کیارسی زهرا. بررسی ترکیبات شیمیایی و خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی اسانس پوست دو گونه از مرکبات. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(100 ):127-138. Available from: https://sid.ir/paper/72077/fa

    IEEE: کپی

    محمد حجتی، مرضیه امیدی میرزایی، و زهرا کیارسی، “بررسی ترکیبات شیمیایی و خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی اسانس پوست دو گونه از مرکبات،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 100 ، pp. 127–138، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72077/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button