مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

538
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

621
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی ضدمیکروبی فیلم خوراکی دولایه ژلاتین-صمغ کُندر دارای اسید آسکوربیک و اسانس زوفا (Hyssopus officinalis) بر زمان ماندگاری فیله شترمرغ در دمای یخچال

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 56

چکیده

 گوشت شترمرغ از ارزش خوراکی بالایی برخوردار است و یکی از کم چرب ترین و سالم ترین نمونه های گوشت قرمز در دسترس است. به دلیل آلودگی لاشه در طول زنجیره کشتار, طی زمان نگهداری در اثر رشد میکروارگانیسم های گوشت فاسد می شود. زیست تجزیه پذیر بودن, خوراکی بودن و کارآمد بودن فیلم های خوراکی باعث شده است که این فیلم ها به عنوان جایگزین فیلم-های سنتزی به طور وسیع مورد بررسی قرار گیرند. در این مطالعه فیلم دولایه ژلاتین / کُندر به روش قالب ریزی و طی دو مرحله تولید شد. در این پژوهش اثر ضدمیکروبی غلظت های مختلف اسید آسکوربیک (صفر, 1و 2 درصد) و اسانس زوفا (صفر, 75/0و 5/1 درصد) در فیلم خوراکی دولایه ژلاتین/ صمغ کُندر (G/F) در شرایط آزمایشگاهی علیه 4 میکروراگانیسم و همچنین بر ویژگی-های میکروبی و شیمیایی گوشت شترمرغ در دمای یخچال طی 12 روز مورد بررسی قرار گرفت. با تعیین قطر هاله بازداری در روش انتشار دیسک در آگار مشخص شد S. aureus حساس ترین و P. aeroginosa مقاوم ترین باکتری ها بودند (05/0p<). فیلم های خوراکی (G/F+2%AA+1. 5%HO و G/F+2%AA+1. 5%HO) در مقایسه با نمونه کنترل تعداد بار کل باکتریایی, باکتری های سرمادوست و باکتری های اسیدلاکتیک را به طور معنی داری کاهش دادند. از سویی دیگر با افزودن اسانس و اسید, مقدار پراکسید و pH در مقایسه با فیلم خالص به طور معنی داری کاهش یافت (05/0p<). طبق نتایج به دست آمده فیلم G/F حاوی اسانس و اسیدآسکوربیک با کاهش بار میکروبی گوشت شترمرغ, تخریب بافت و افزایش pH را به تعویق انداخت. بنابراین به لحاظ زیست محیطی و اقتصادی به عنوان بسته بندی زیست تخریب پذیر و خوراکی مناسب جهت افزایش زمان ماندگاری گوشت شترمرغ در دمای یخچال توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پیرنیا، مطهره، طباطبایی یزدی، فریده، مرتضوی، سیدعلی، و محبی، محبت. (1399). بررسی ویژگی ضدمیکروبی فیلم خوراکی دولایه ژلاتین-صمغ کُندر دارای اسید آسکوربیک و اسانس زوفا (Hyssopus officinalis) بر زمان ماندگاری فیله شترمرغ در دمای یخچال. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(100 )، 43-56. SID. https://sid.ir/paper/72078/fa

    Vancouver: کپی

    پیرنیا مطهره، طباطبایی یزدی فریده، مرتضوی سیدعلی، محبی محبت. بررسی ویژگی ضدمیکروبی فیلم خوراکی دولایه ژلاتین-صمغ کُندر دارای اسید آسکوربیک و اسانس زوفا (Hyssopus officinalis) بر زمان ماندگاری فیله شترمرغ در دمای یخچال. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(100 ):43-56. Available from: https://sid.ir/paper/72078/fa

    IEEE: کپی

    مطهره پیرنیا، فریده طباطبایی یزدی، سیدعلی مرتضوی، و محبت محبی، “بررسی ویژگی ضدمیکروبی فیلم خوراکی دولایه ژلاتین-صمغ کُندر دارای اسید آسکوربیک و اسانس زوفا (Hyssopus officinalis) بر زمان ماندگاری فیله شترمرغ در دمای یخچال،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 100 ، pp. 43–56، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72078/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button