مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,259
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

570
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر اسانس صمغ بنه بر خواص ضدمیکروبی و ضد اکسایشی فیلم خوراکی نشاسته ای

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 89

چکیده

 بنه (Pistacia atlantica) از گونه های غالب پسته وحشی موجود در ایران می باشد. صمغ بنه یک صمغ الئورزینی است که از لایه خارجی پوست داخلی این گیاه ترشح می شود که در ایران, سقز نامیده می شود. از آنجا که فعالیت ضدمیکروبی و ضداکسایشی اسانس اجزاء مختلف این گیاه در مطالعات مختلف به اثبات رسیده است, بنابراین برای تولید فیلم فعال نشاسته ای, اسانس حاصل از صمغ بنه انتخاب شد. در این تحقیق ابتدا اسانس از صمغ بنه به روش تقطیر آبی استخراج ترکیبات فرار آن با دستگاه کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) شناسایی شد. فیلم نشاسته ای حاوی اسانس بنه در چهار سطح مختلف (0, 0.5, 1و2 درصد) تولید و فعالیت ضدمیکروبی آن روی چهار باکتری گرم مثبت, چهار باکتری گرم منفی و سه نوع قارچ مورد بررسی قرار گرفت. همچنین فعالیت ضداکسایشی فیلم های تولید شده با آزمون مهار رادیکال آزاد مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل از آزمون GC/MS نشان داد که آلفاپینن (77.1 درصد) عمده ترین ترکیب اسانس بنه می باشد. نتایج نشان داد که فیلم های حاوی اسانس بنه فعالیت ضدمیکروبی و ضداکسایشی مطلوبی دارند که با افزایش میزان اسانس, این خصوصیات در فیلم ها افزایش یافت و طیف حاصل از ATR-FTIR تاییدکننده محتوای اسانس در فیلم بود. با توجه به یافته های این تحقیق می توان اسانس بنه را به عنوان یک ماده نگهدارنده طبیعی به فیلم های زیست تخریب پذیر اضافه نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پناهی، مرضیه، برزگر، حسن، و حجتی، محمد. (1396). بررسی اثر اسانس صمغ بنه بر خواص ضدمیکروبی و ضد اکسایشی فیلم خوراکی نشاسته ای. فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)، 5(1 )، 77-89. SID. https://sid.ir/paper/506879/fa

    Vancouver: کپی

    پناهی مرضیه، برزگر حسن، حجتی محمد. بررسی اثر اسانس صمغ بنه بر خواص ضدمیکروبی و ضد اکسایشی فیلم خوراکی نشاسته ای. فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)[Internet]. 1396؛5(1 ):77-89. Available from: https://sid.ir/paper/506879/fa

    IEEE: کپی

    مرضیه پناهی، حسن برزگر، و محمد حجتی، “بررسی اثر اسانس صمغ بنه بر خواص ضدمیکروبی و ضد اکسایشی فیلم خوراکی نشاسته ای،” فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)، vol. 5، no. 1 ، pp. 77–89، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/506879/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button