مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

889
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

576
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر درجه حرات خشک کردن و محتوای رطوبت نهایی دانه بر ضایعات حاصل از تبدیل چند رقم برنج

صفحات

 صفحه شروع 127 | صفحه پایان 137

چکیده

 نوع فرایند خشک شدن, درجه حرارت خشک شدن و محتوای رطوبت نهایی دانه عواملی هستند که بر استحکام دانه در نتیجه بر ضایعات حاصل از تبدیل تاثیر می گذارند. در این تحقیق اثر درجه حرارت خشک کردن در دوسطح شامل (40 و 60oC), محتوای رطوبت نهایی دانه در چهار سطح شامل (8, 10, 12 و %14 w.b.) بر روی ضایعات حاصل از تبدیل سه رقم برنج شامل (حسنی, هاشمی و علی کاظمی) متداول در استان گیلان مورد بررسی قرار گرفت. تبدیل نمونه ها بوسیله پوست کن غلتک لاستیکی و سفید کن سایشی آزمایشگاهی انجام پذیرفت. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که رقم حسنی با اختلاف معنی دار (با میانگین 12.27%) دارای کمترین ضایعات پوست گیری نسبت به ارقام هاشمی (با میانگین 15.32%) و علی کاظمی (با میانگین 15.86%) می باشد. با افزایش درجه حرارت خشک کردن از 40 به 60oC, میانگین ضایعات پوست گیری بطور معنی دار از مقدار 11.624 به 17.64%, افزایش یافت. افزایش محتوای رطوبت دانه از 8 الی %14 w.b. باعث کاهش معنی دار میانگین ضایعات پوست گیری از 20.83% به 8.64% شد. در بین ارقام مورد آزمایش, رقم هاشمی از کمترین ضایعات سفید کنی (21.05%) و حسنی از بیشترین مقدار ضایعات سفید کنی (30.21%) برخوردار بوده است. کاهش درجه حرارت خشک کنی از 60oC به 40oC, باعث کاهش معنی دار میانگین ضایعات سفید کنی از مقدار 31.33 به 19.69% شده است. افزایش محتوای رطوبت نهایی خشک کردن دانه از 8 الی %14 w.b., باعث کاهش معنی دار ضایعات سفیدکنی دانه از 30.84% به 19.59% شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عسکری اصلی ارده، عزت اله، پیمان، سیدحسین، بساطی، زهرا، و صالحی، نسیم. (1392). تاثیر درجه حرات خشک کردن و محتوای رطوبت نهایی دانه بر ضایعات حاصل از تبدیل چند رقم برنج. علوم و صنایع غذایی ایران، 10(38)، 127-137. SID. https://sid.ir/paper/72120/fa

    Vancouver: کپی

    عسکری اصلی ارده عزت اله، پیمان سیدحسین، بساطی زهرا، صالحی نسیم. تاثیر درجه حرات خشک کردن و محتوای رطوبت نهایی دانه بر ضایعات حاصل از تبدیل چند رقم برنج. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛10(38):127-137. Available from: https://sid.ir/paper/72120/fa

    IEEE: کپی

    عزت اله عسکری اصلی ارده، سیدحسین پیمان، زهرا بساطی، و نسیم صالحی، “تاثیر درجه حرات خشک کردن و محتوای رطوبت نهایی دانه بر ضایعات حاصل از تبدیل چند رقم برنج،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 10، no. 38، pp. 127–137، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72120/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button