مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,916
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,280
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی پایداری اکسیداسیون روغن زیتون بکر با استفاده از اسانس رزماری

صفحات

 صفحه شروع 157 | صفحه پایان 172

چکیده

 نگرانی رو به رشد در رابطه با امکان سرطان زایی آنتی اکسیدان های سنتزی منجر به افزایش تمایل نسبت به جایگزینی آنتی اکسیدان های طبیعی, موثر و مقرون به صرفه گردیده است. هدف از این مطالعه ارزیابی اثر اسانس رزماری بر پایداری اکسیداسیون روغن زیتون بکر تحت شرایط تسریع شده بود. ترکیب اسانس رزماری با استفاده از کروماتوگرافی گازی/ طیف سنج جرمی تعیین شد. اسانس رزماری و BHT به ترتیب در غلظت های 1000 و 100ppm به روغن زیتون بکر افزوده شدند و پایداری اکسیداسیون نمونه های روغن زیتون بکر با استفاده از روش اکسیژن فعال (AOM) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج کروماتوگرافی گازی/ طیف سنج جرمی نشان داد که آلفا- پینن (17.07%), کامفور (9.62%) و بورنیل استات (9.42%) ترکیبات اصلی تشکیل دهنده اسانس رزماری می باشند. اسانس رزماری در به تاخیر انداختن اکسیداسیون روغن زیتون بکر اثر قابل توجهی داشت. اثر اسانس رزماری در به تاخیر انداختن تشکیل هیدروپراکسیدها مشابه BHT بود. اسانس رزماری به شکل معنی داری زمان القاء, فاکتور حفاظت و قدرت آنتی اکسیدانی روغن زیتون بکر را افزایش داد. زمان القاء, فاکتور حفاظت و قدرت آنتی اکسیدانی نمونه حاوی اسانس رزماری (به ترتیب 1.35±40.01 ساعت, 0.05±1.67 و 1.76±39.96) مشابه با نمونه حاوی BHT (به ترتیب 0.23±44.44 ساعت, 0.01±1.85 و 0.05±45.96) بود. به شکل کلی, اسانس رزماری آنتی اکسیدان طبیعی مناسبی جهت افزایش زمان ماندگاری روغن زیتون بکر می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کرامت، ملیحه، گل مکانی، محمدتقی، امین لاری، محمود، علوی، نصیره، نوروزی، مسعود، و شکرفروش، شهرام. (1395). بررسی پایداری اکسیداسیون روغن زیتون بکر با استفاده از اسانس رزماری. علوم و صنایع غذایی ایران، 13(60)، 157-172. SID. https://sid.ir/paper/72191/fa

    Vancouver: کپی

    کرامت ملیحه، گل مکانی محمدتقی، امین لاری محمود، علوی نصیره، نوروزی مسعود، شکرفروش شهرام. بررسی پایداری اکسیداسیون روغن زیتون بکر با استفاده از اسانس رزماری. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛13(60):157-172. Available from: https://sid.ir/paper/72191/fa

    IEEE: کپی

    ملیحه کرامت، محمدتقی گل مکانی، محمود امین لاری، نصیره علوی، مسعود نوروزی، و شهرام شکرفروش، “بررسی پایداری اکسیداسیون روغن زیتون بکر با استفاده از اسانس رزماری،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 60، pp. 157–172، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72191/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button