مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,704
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

895
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان فلزات سرب، قلع، مس و کادمیوم در کنسروهای ماهی تولید شده در ایران

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 32

چکیده

 در این مطالعه تعداد 100 نمونه کنسرو ماهی از 5 مارک مختلف موجود در بازار تهیه و برای اندازه گیری میزان فلزات سرب, مس, قلع و کادمیوم مورد آزمون قرار گرفتند. تمامی نمونه ها با استفاده از دستگاه Ion3 و به روش آنالیز پوششی پتانسیومتریک و طبق دستورالعمل (A.O.A.C) از نظر باقیمانده فلزات سرب, مس, قلع و کادمیوم آزمون شده و داده های بدست آمده با برنامه نرم افزاری SPSS و آزمونهای آماریT  دانشجویی و آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج این مطالعه نشان داد که میانگین غلظت سرب در نمونه ها ppb 99.6, مس 2.087 ppm, قلع ppm 2.578, کادمیوم  ppm 0.031می باشد. با توجه به اینکه حد مجاز این فلزات در کنسرو برای سرب500 ppb , مس20 ppm , قلع 200 ppm و کادمیوم ppm 0.1 می باشد لذا میانگین میزان این فلزات در کنسروهای مورد آزمون در حد مجاز می باشند. همچنین نتایج نشان داد که در 33.3 درصد نمونه ها مقدار مس, در 24 درصد قلع, در 5 درصد مقدار سرب و در 2 درصد مقدار کادمیوم بالاتر از حد استاندارد تعریف شده برای این فراورده غذایی است. آزمون آنالیز واریانس اختلاف مشاهده شده در میزان سرب و کادمیوم بین مارکهای مختلف کنسرو ماهی را معنی دار ندانست .(P> 0.05) حال آنکه اختلاف مشاهده شده در میزان قلع و مس بین 5 نوع کنسرو ماهی مورد آزمون از نظر آماری معنی دار می باشد .(P< 0.05) بر اساس نتایج مطالعه حاضر درصدی از کنسروهای ماهی تولید شده دارای مقادیر بالاتر از حد استاندارد باقیمانده فلزات مس, قلع و سرب می باشند که می تواند سلامت مصرف کنندگان این ماده غذایی را به خطر بیندازد. لذا پیشنهاد می گردد مطالعات بیشتری برای شناسایی منشا آلودگی به فلزات در کنسروهای ماهی طراحی و به اجرا گذارده شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بنیادیان، مجتبی، مشتاقی، حمداله، نعمت الهی، امین، و نقوی، زینب. (1390). بررسی میزان فلزات سرب, قلع, مس و کادمیوم در کنسروهای ماهی تولید شده در ایران. علوم و صنایع غذایی ایران، 8(29)، 27-32. SID. https://sid.ir/paper/72202/fa

    Vancouver: کپی

    بنیادیان مجتبی، مشتاقی حمداله، نعمت الهی امین، نقوی زینب. بررسی میزان فلزات سرب, قلع, مس و کادمیوم در کنسروهای ماهی تولید شده در ایران. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1390؛8(29):27-32. Available from: https://sid.ir/paper/72202/fa

    IEEE: کپی

    مجتبی بنیادیان، حمداله مشتاقی، امین نعمت الهی، و زینب نقوی، “بررسی میزان فلزات سرب, قلع, مس و کادمیوم در کنسروهای ماهی تولید شده در ایران،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 29، pp. 27–32، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72202/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button