مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

954
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,028
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر نگهداری در یخ بر ترکیب شیمیایی و محتوی پراکسید ماهی صافی (Siganus javus)

صفحات

 صفحه شروع 345 | صفحه پایان 352

کلیدواژه

ماهی صافی (Siganus javus)Q1

چکیده

 در صورت نگهداری نامناسب, کیفیت و ارزش غذایی فیله و چربی ماهی به سرعت کاهش می یابد. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر مدت زمان نگهداری پس از صید بر ترکیبات تقریبی و پیشرفت اکسیداسیون ماهی صافی (Siganus javus)در حالت یخ پوششی بود. بدین منظور تعدادی ماهی صافی به صورت تازه از سواحل بندر دیلم صید شد. از بین ماهیان صید شده تعدادی ماهی سالم و هم اندازه به صورت تصادفی با میانگین وزنی 200±3500 گرم انتخاب شد. ماهیان به مدت 20 روز در داخل جعبه یونولیت در لایه هایی از یخ خرد شده و به ضخامت تقریبی 5 سانتیمتر قرار داده شدند. نمونه برداری از ماهیان در روزهای 1, 4, 7, 10, 13 و 20 نگهداری در یخ انجام شد. ماهیان پس از فلس گیری, تخلیه شکمی, شست شو داده شدند و سپس فیله آنها جهت اندازه گیری ترکیبات شیمیایی در کنار یخ به آزمایشگاه دامپزشکی اهواز انتقال داده شد. نتایج نشان داد ترکیبات تقریبی و شاخص های فساد تغییر می کند به طوری که در روز دهم تحقیق, نمونه ها دارای کمترین مقدار پراکسید بود. می توان نتیجه گرفت که نگهداری در یخ در کوتاه مدت مانع از فساد ماهی صافی گردید اما در طولانی مدت این روش نگهداری مناسب نیست و باعث کاهش کیفیت و ارزش غذایی ماهی می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آبرومند، علی، و باعثی، فریده. (1396). بررسی تاثیر نگهداری در یخ بر ترکیب شیمیایی و محتوی پراکسید ماهی صافی (Siganus javus). علوم و صنایع غذایی ایران، 14(69)، 345-352. SID. https://sid.ir/paper/72228/fa

    Vancouver: کپی

    آبرومند علی، باعثی فریده. بررسی تاثیر نگهداری در یخ بر ترکیب شیمیایی و محتوی پراکسید ماهی صافی (Siganus javus). علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛14(69):345-352. Available from: https://sid.ir/paper/72228/fa

    IEEE: کپی

    علی آبرومند، و فریده باعثی، “بررسی تاثیر نگهداری در یخ بر ترکیب شیمیایی و محتوی پراکسید ماهی صافی (Siganus javus)،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 69، pp. 345–352، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72228/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button