مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

497
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

625
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر محلول های شستشو برکاهش بار میکروبی در رطب مضافتی

صفحات

 صفحه شروع 177 | صفحه پایان 184

چکیده

 در این پژوهش, اثر محلول های آب و سدیم دی استات در کاهش آلودگی ها در رطب مضافتی مورد بررسی قرار گرفت. خوشه-های خرما در اواخر مرحله خلال با آب خالص و محلول سدیم دی استات (به غلظت ppm 4000) شستشو داده شدند. میوه-های خرما قبل از شستشو و سپس در فواصل زمانی دو, سه و چهار هفته از شستشو از لحاظ آلودگی میکروبی مورد آزمون قرار گرفتند. نمونه های رطب مضافتی, پس از برداشت, بسته بندی شده و برای مدت 6 ماه در انبار معمولی و سردخانه نگهداری شدند. نتایج نشان داد که محلول های سدیم دی استات و آب, میزان آلودگی های سطحی و بار میکروبی را در میوه-های خرما به طور معنی داری کاهش دادند. تعداد کل میکروارگانیسم ها و قارچ ها در میوه های خرما در طی رسیدگی به تدریج افزایش یافت. میزان پوسیدگی میوه خرما در هنگام برداشت در تیمارهای شستشو با سدیم دی استات به طور معنی داری بالا بود. نگهداری محصول در انبار معمولی به طور معنی داری میزان رطوبت میوه ها را کاهش و درصد کل مواد جامد محلول را افزایش داد. در کلیه تیمارهای شستشو, میزان pH میوه با گذشت زمان انبارداری کاهش و درصد اسیدیته (بر حسب لاکتیک اسید) افزایش یافت. شمارش کلی میکروارگانیسم ها در تیمار شستشو با سدیم دی استات در طی مدت نگهداری به طور معنی داری کمتر از دیگر تیمارها گزارش شد. نتایج آزمون ها نشان داد که شستشوی خوشه های خرمای مضافتی در اواخر مرحله خلال به روش اسپری کردن با آب معمولی می تواند در کاهش آلودگی های سطحی در میوه مؤثر باشد. همچنین برای جلوگیری از فعالیت میکروارگانیسم ها و آفات و در نتیجه افزایش عمر نگهداری رطب مضافتی, استفاده از سردخانه ارجحیت دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گلشن تفتی، ابوالفضل، و روزبه، مریم. (1398). اثر محلول های شستشو برکاهش بار میکروبی در رطب مضافتی. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(89 )، 177-184. SID. https://sid.ir/paper/72285/fa

    Vancouver: کپی

    گلشن تفتی ابوالفضل، روزبه مریم. اثر محلول های شستشو برکاهش بار میکروبی در رطب مضافتی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(89 ):177-184. Available from: https://sid.ir/paper/72285/fa

    IEEE: کپی

    ابوالفضل گلشن تفتی، و مریم روزبه، “اثر محلول های شستشو برکاهش بار میکروبی در رطب مضافتی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 89 ، pp. 177–184، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72285/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button