مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

482
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

176
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر ضدمیکروبی عصاره هیدروالکلی مریم گلی(Salvia officinalis)، ریحان(Ocimum basilicum) و دارچین بر ساکارومایسس سرویزیه در دوغ

صفحات

 صفحه شروع 263 | صفحه پایان 273

چکیده

دوغ, یکی از پرمصرف ترین نوشیدنی های لبنی تخمیری ایران است که ماندگاری و طعم آن در صنعت غذا اهمیت ویژه ای دارد. این مطالعه با هدف بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره هیدروالکلی مریم گلی, دارچین و ریحان در ماندگاری دوغ در دمای محیط صورت گرفت. عصاره هیدروالکلی مریم گلی, ریحان و دارچین با روش خیساندن استخراج شد. اثرات ضدمیکروبی عصاره این سه گیاه با روش میکرودایلوشن بر روی مخمر ساکارومایسس سرویزیه با تعیین حداقل غلظت بازدارندگی میکروبی (MIC) و حداقل غلظت کشندگیMBC)) میکروبی تعیین شد و سپس pH, اسیدیته و اثرات ضدمیکروبی آنها در دوغ, طی چهار هفته نگه داری در دمای محیط بررسی شد. ﺑ ﺮ اﺳ ﺎ س نتایج حاصل از این پژوهش, حداقل غلظت بازدارندگی این عصاره ها بین 25/6 و 5/12 میلی گرم بر میلی لیتر بود. از بین عصاره های مورد بررسی, مریم گلی با غلظت 62/0 میلی گرم بر میلی لیتر به طور معنی داری منجر به کاهش جمعیت مخمر ساکارومایسس سرویزیه در دوغ, طی چهار هفته نگه داری در دمای محیط شد (05/0p<). اما عصاره ریحان فقط اثر کنترلی داشته و عصاره دارچین فاقد اثر ضدمیکروبی در سطح مورد آزمون بود. بنابراین عصاره هیدروالکلی مریم گلی, ریحان و دارچین می توانند به دلیل خاصیت ضدقارچی و ضدمیکروبی به عنوان یک ماده نگه دارنده طبیعی در دوغ استفاده شده و نقش مهمی در سلامت مصرف کننده داشته باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شهسوار، هاجر، بلندی، مرضیه، و بقایی، هما. (1398). مقایسه اثر ضدمیکروبی عصاره هیدروالکلی مریم گلی(Salvia officinalis), ریحان(Ocimum basilicum) و دارچین بر ساکارومایسس سرویزیه در دوغ. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(89 )، 263-273. SID. https://sid.ir/paper/72288/fa

    Vancouver: کپی

    شهسوار هاجر، بلندی مرضیه، بقایی هما. مقایسه اثر ضدمیکروبی عصاره هیدروالکلی مریم گلی(Salvia officinalis), ریحان(Ocimum basilicum) و دارچین بر ساکارومایسس سرویزیه در دوغ. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(89 ):263-273. Available from: https://sid.ir/paper/72288/fa

    IEEE: کپی

    هاجر شهسوار، مرضیه بلندی، و هما بقایی، “مقایسه اثر ضدمیکروبی عصاره هیدروالکلی مریم گلی(Salvia officinalis), ریحان(Ocimum basilicum) و دارچین بر ساکارومایسس سرویزیه در دوغ،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 89 ، pp. 263–273، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72288/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button