مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,849
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

751
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های روغن و اسیدهای چرب هسته سه واریته خرمای خوزستان

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 74

کلیدواژه

چکیده

 هسته خرما (Phoenix dactylifera L.) حدود %10 وزن کل خرما را تشکیل می دهد و به مقدار زیادی در کارگاههای فرآوری خرما به شکل ضایعات تولید می گردد. در این تحقیق برخی ویژگیهای روغن حاصل از هسته سه واریته خرمای منطقه خوزستان بنامهای خضراوی, دیری و سعمران مورد بررسی قرار گرفت. میزان روغن موجود در هسته در هسته %8-9 (بر مبنای وزن خشک) بود.برخی از ویژگیهای روغن حاصل بدین قرار بود: عدد یدی (44.1-48.2), عدد صابونی (214-226), عدد پراکسید (17-22), عدد اسیدی (0.98-1.28), ضریب شکست نوری (1.450-1.459), وزن مخصوص (0.91656-091793) و ویسکوزیته (42.2-47.9 mPa.s).پروفیل اسیدهای چرب روغن حاصل با دستگاه گاز – مایع کروماتوگرافی بررسی شد و اسیدهای اولئیک با میزان 33.76-41.15% اسید چرب غیر اشباع غالب و لوریک با میزان 22.49-25.44% اسید چرب اشباع غالب روغن هسته خرما شناخته شدند. اسیدهای چرب کاپریک (%0.19-1.8), مریستیک (%12.47-18.73). پالمیتیک (%9.91-11.5). استئاریک (%1.92-2.36) و لینولئیک (%6.-18-7.25) در هر سه واریته وجود داشتند. اسید لینولنیک, آراشیدیک و بهنیک به مقادیر بسیار کم (%0.11-0.21) فقط در واریته های دیری و سعمران مشاهده گردیدند. این بررسی نشان می دهد که روغن هسته خرما که سالیانه حدود 2000 تن در سال می تواند در کشور تولید شود قابلیت مصرف در مواد آرایشی, بهداشتی, دارویی و غذایی را دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حجتی، محمد. (1387). بررسی ویژگی های روغن و اسیدهای چرب هسته سه واریته خرمای خوزستان. علوم و صنایع غذایی ایران، 5(1)، 69-74. SID. https://sid.ir/paper/72320/fa

    Vancouver: کپی

    حجتی محمد. بررسی ویژگی های روغن و اسیدهای چرب هسته سه واریته خرمای خوزستان. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1387؛5(1):69-74. Available from: https://sid.ir/paper/72320/fa

    IEEE: کپی

    محمد حجتی، “بررسی ویژگی های روغن و اسیدهای چرب هسته سه واریته خرمای خوزستان،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 5، no. 1، pp. 69–74، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72320/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button