مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,841
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

790
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثر ضد میکروبی عصاره گیاه تره کوهی (Allium ampeloprasum L. subsp. iranicum) بر ریزاندامگان بیماری زا با منشاء غذایی

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 82

چکیده

 در دنیای امروز با توجه به اینکه داروهای گیاهی دارای اثر ضدمیکروبی قوی تر و عوارض ناخواسته ی کمتری نسبت به داروهای شیمیایی در درمان عفونت ها هستند, یک رویکرد جدید جهت استفاده از داروهای گیاهی به وجود آمده است. در این پژوهش فعالیت ضد میکروبی عصاره های آبی و اتانولی تره کوهی بر 5 باکتری بیماری زا مورد ارزیابی قرار گیرد. غلظت های مختلفی از عصاره های آبی و اتانولی برگ گیاه تره کوهی آماده شد و اثر ضدباکتری عصاره ها با روش های پور پلیت, انتشار در آگار به کمک دیسک, میکرودایلوشن براث و معرف تری فنیل تترازولیوم کلراید و حداقل غلظت کشندگی مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون واریانس یک طرفه و مقایسه ی میانگین نیز با آزمون دانکن, انجام گرفت. حداقل غلظت بازدارندگی رشد عصاره آبی تره کوهی در مورد سالمونلا تیفی, اشرشیا کلی, باسیلوس سرئوس, استافیلوکوکوس اورئوس و استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس به ترتیب برابر 256, 128, 64, 32 و 32 میلی گرم بر میلی لیتر بود و حداقل غلظت بازدارندگی عصاره اتانولی نیز با همین ترتیب برابر 128, 64, 64, 32 و 16 میلی گرم بر میلی-لیتر بود. حداقل غلظت کشندگی عصاره آبی تره کوهی به ترتیب برابر 256, 128, 128, 64 و 32 میلی گرم بر میلی لیتر بود و حداقل غلظت کشندگی عصاره اتانولی تره کوهی برایسالمونلا تیفی و اشرشیا کلی برابر 256, برای باسیلوس سرئوس برابر 128 و در نهایت برای استافیلوکوکوس اورئوس و استافیلوکوکوساپیدرمیدیس برابر 32 میلی گرم بر میلی لیتر بدست آمد. نتایج این پژوهش به روشنی مبین این مطلب بود که عصاره گرفته شده از تره کوهی اثر ضد باکتریایی مطلوبی بر همه ریزاندامگان مورد نظر داشت و توانست در جلوگیری از رشد باکتری های گرم مثبت عملکرد موثرتری داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سعیدی، منصور، یگانگی، مرضیه، علیزاده بهبهانی، بهروز، وسیعی، علیرضا، و طباطبایی یزدی، فریده. (1396). ارزیابی اثر ضد میکروبی عصاره گیاه تره کوهی (Allium ampeloprasum L. subsp. iranicum) بر ریزاندامگان بیماری زا با منشاء غذایی. علوم و صنایع غذایی ایران، 14(68)، 73-82. SID. https://sid.ir/paper/72325/fa

    Vancouver: کپی

    سعیدی منصور، یگانگی مرضیه، علیزاده بهبهانی بهروز، وسیعی علیرضا، طباطبایی یزدی فریده. ارزیابی اثر ضد میکروبی عصاره گیاه تره کوهی (Allium ampeloprasum L. subsp. iranicum) بر ریزاندامگان بیماری زا با منشاء غذایی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛14(68):73-82. Available from: https://sid.ir/paper/72325/fa

    IEEE: کپی

    منصور سعیدی، مرضیه یگانگی، بهروز علیزاده بهبهانی، علیرضا وسیعی، و فریده طباطبایی یزدی، “ارزیابی اثر ضد میکروبی عصاره گیاه تره کوهی (Allium ampeloprasum L. subsp. iranicum) بر ریزاندامگان بیماری زا با منشاء غذایی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 68، pp. 73–82، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72325/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button