مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,098
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

550
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تره کوهی بر شدت درد در موش های دیابتی با استرپتوزتوسین

صفحات

 صفحه شروع 10 | صفحه پایان 14

چکیده

 زمینه و هدف: هیپرآلژزی یکی از علایم بارز دیابت قندی در میان مدت محسوب می شود. با توجه به وجود شواهد تحقیقاتی مبنی بر اثر ضددیابتی تره کوهی, در این بررسی اثر تجویز خوراکی این گیاه در موش های صحرایی دیابتی شده به وسیله استرپتوزتوسین در مراحل حاد و مزمن آزمون فرمالین مورد ارزیابی قرار گرفت.روش بررسی: در این مطالعه تجربی 45 سر موش صحرایی نر سفید نژاد ویستار به طور تصادفی به پنج گروه کنترل, کنترل تحت تیمار با تره کوهی, دیابتی دریافت کننده سدیم سالیسیلات, دیابتی و گروه دیابتی تیمار شده با تره کوهی تقسیم شدند. برای دیابتی شدن از داروی استرپتوزوتوسین به صورت تک دوز و داخل صفاقی به میزان 60 mg/kg استفاده گردید. دو گروه تحت تیمار با تره کوهی نیز پودر مخلوط شده این گیاه با غذای استاندارد موش (6.25 درصد) را دریافت نمودند. پس از گذشت یک ماه بعد از اندازه گیری قندخون آزمون فرمالین در هر موش انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون های student’s paired t-test و ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: نمرات درد در موش های دیابتی پس از گذشت یک ماه در دو فاز حاد و مزمن به دنبال تجویز کف پایی فرمالین بیشتر از موش های کنترل بود و درمان با تره کوهی به مدت چهار هفته موجب کاهش معنی دار در نمرات درد در مقایسه با گروه دیابتی در مراحل حاد و مزمن گردید (P<0.05). ضمنا با تجویز سدیم سالیسیلات به موش های دیابتی, کاهش معنی دار در نمره درد فقط در مرحله مزمن آزمون فرمالین مشاهده گردید (P<0.05). همچنین تجویز گیاه تغییر معنی داری در نمرات درد دو فاز آزمون فرمالین در گروه کنترل تحت تیمار در مقایسه با گروه کنترل ایجاد ننمود.نتیجه گیری: تجویز خوراکی تره کوهی به مدت یک ماه موجب کاهش معنی دار میزان احساس درد در مدل تجربی دیابت قندی القا شده به وسیله استرپتوزوتوسین می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    روغنی، مهرداد، و آقایی، محبوبه. (1386). اثر تره کوهی بر شدت درد در موش های دیابتی با استرپتوزتوسین. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، 9(3 (پی در پی 23))، 10-14. SID. https://sid.ir/paper/78932/fa

    Vancouver: کپی

    روغنی مهرداد، آقایی محبوبه. اثر تره کوهی بر شدت درد در موش های دیابتی با استرپتوزتوسین. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان[Internet]. 1386؛9(3 (پی در پی 23)):10-14. Available from: https://sid.ir/paper/78932/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد روغنی، و محبوبه آقایی، “اثر تره کوهی بر شدت درد در موش های دیابتی با استرپتوزتوسین،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، vol. 9، no. 3 (پی در پی 23)، pp. 10–14، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/78932/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا