مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

864
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

703
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر درجه آبکافت بر خواص عملکردی و فعالیت آنتی اکسیدانی پروتئین آبکافتی تولید شده از فریم و سر ماهی کپور معمولی (cyprinus carpio)

صفحات

 صفحه شروع 113 | صفحه پایان 124

چکیده

 هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر درجه آبکافت بر خواص عملکردی و فعالیت آنتی اکسیدانی پروتئین آبکافتی تولید شده از فریم و سر ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) بود. به همین منظور, مخلوط هموژن شده ی فریم و سر ماهی کپور معمولی در سه زمان یک, دو و سه ساعت با استفاده از آنزیم نئوتراز (0.8 L) آبکافت و سه نوع پروتئین آبکافتی با درجه آبکافت های % 10.43±2.32 (پروتئین 1), % 17.09±1.71 (پروتئین 2) و % 21.45±1.04 (پروتئین 3) تولید شد. نتایج نشان داد, اغلب خواص مورد بررسی پروتئین آبکافتی, تحت تاثیر درجه آبکافت به طور معنی داری تغییر کردند. حلالیت با افزایش درجه آبکافت افزایش یافت و پروتئین 3 در تمام pH های مورد بررسی (به غیر ازPH=2 ) به طور معناداری حلالیت بیشتری نسبت به دو پروتئین دیگر داشت (p<0.05). بیشترین ظرفیت نگهداری آب در پروتئین 3 ثبت گردید (4.29±0.42 میلی لیتر در گرم پروتئین) اما اختلاف معنی داری بین پروتئین های 1 و 2 مشاهده نشد (p>0.05). از سویی دیگر, سایر خواص کارکردی مورد بررسی از جمله شاخص فعالیت امولسیفایری, پایداری امولسیونی, ظرفیت جذب روغن با افزایش درجه آبکافت کاهش یافتند. از بین شاخص های سنجش فعالیت آنتی اکسیدانی پروتئین آبکافتی, قدرت مهار رادیکال آزاد DPPH با افزایش درجه آبکافت به طور معناداری کاهش یافت (p<0.05) و بالاترین مقدار شاخص مذکور برای پروتئین 1 ثبت شد (%87.96±3.17). این درحالیست که, قدرت کاهندگی پروتئین آبکافتی تحت تائیر درجه آبکافت تغییر نکرد و بین سه پروتئین از نظر این شاخص اختلاف معنی داری ثبت نگردید (p>0.05). فعالیت کلاته کردن فلزات پروتئین آبکافتی به طور معنی داری رابطه مستقیمی با درجه آبکافت نشان داد و بیشترین میزان این شاخص برای پروتئین 3 (%92.6±2.92) اندازه گیری شد (p<0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ریحانی پول، سهیل، و جعفرپور، سیدعلی. (1396). اثر درجه آبکافت بر خواص عملکردی و فعالیت آنتی اکسیدانی پروتئین آبکافتی تولید شده از فریم و سر ماهی کپور معمولی (cyprinus carpio). علوم و صنایع غذایی ایران، 14(68)، 113-124. SID. https://sid.ir/paper/72342/fa

    Vancouver: کپی

    ریحانی پول سهیل، جعفرپور سیدعلی. اثر درجه آبکافت بر خواص عملکردی و فعالیت آنتی اکسیدانی پروتئین آبکافتی تولید شده از فریم و سر ماهی کپور معمولی (cyprinus carpio). علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛14(68):113-124. Available from: https://sid.ir/paper/72342/fa

    IEEE: کپی

    سهیل ریحانی پول، و سیدعلی جعفرپور، “اثر درجه آبکافت بر خواص عملکردی و فعالیت آنتی اکسیدانی پروتئین آبکافتی تولید شده از فریم و سر ماهی کپور معمولی (cyprinus carpio)،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 68، pp. 113–124، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72342/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button