مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,373
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

310
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های شیمیایی و میکروبیولوژیکی ماست تغلیظ شده تولوق و توربا در مدت نگهداری

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 47

چکیده

 ماست های کیسه ای تولوق و توربا نوعی ماست تغلیظ شده سنتی هستند که از شیر گاو, گوسفند و بز در برخی از مناطق ایران از جمله آذربایجان تولید می شوند. در این تحقیق ماست های تغلیظ شده سنتی به صورت نگهداری در کیسه تولوق, توربا و بسته بندی شده پلی اتیلنی به همراه ماست معمولی به عنوان نمونه کنترل مورد ارزیابی قرار گرفتند. ویژگی های شیمیایی مورد بررسی در این تحقیق شامل pH, اسیدیته, میزان ماده خشک, چربی و پروتئین بودند. همچنین نمونه ها از جنبه های باکتری های آغازگر مانند استرپتوکوکوس سالیواریوس زیرگونه ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس دلبروئکی زیرگونه بولگاریکوس, میکروب های آلودگی پس از فرایند مانند کلیفرم ها, سرماگراها, کپک و مخمرها و میکروب های بیماری زا مانند استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی مورد ارزیابی قرار گرفتند. در ماست های آنالیز شده میزان(3.89-4.56) pH , اسیدیته ( 0.94-1.70درصد اسید لاکتیک), ماده خشک (12.5-37.5%), چربی (2.9-17.9%) و پروتئین (3.7-12.5%) بودند. شمارش باکتری های آغازگر در طی زمان نگهداری کاهش یافت. همچنین در طی زمان نگهداری شمارش استرپتوکوکوس ترموفیلوس بیشتر از لاکتوباسیلوس بولگاریکوس بود. در طول مدت زمان نگهداری نمونه ها شمارش باکتری های سرماگرا, کپک ها و مخمرها افزایش یافت ولی تعداد باکتری های کلیفرم, استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی هیچ تغییری نکرد. نتایج نشان داد که ماست تولوق علاوه بر ویژگی های تغذیه ای و کیفیت میکروبیولوژیکی مطلوب دارای زمان ماندگاری بالایی نیز می باشد و می تواند به عنوان یک محصول لبنی با ارزش معرفی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علیرضالو، کاظم، حصاری، جواد، آزادمرددمیرچی، صدیف، فرج نیا، صفر، و فتحی آچاچلویی، بهرام. (1395). بررسی ویژگی های شیمیایی و میکروبیولوژیکی ماست تغلیظ شده تولوق و توربا در مدت نگهداری. علوم و صنایع غذایی ایران، 13(59)، 37-47. SID. https://sid.ir/paper/72363/fa

    Vancouver: کپی

    علیرضالو کاظم، حصاری جواد، آزادمرددمیرچی صدیف، فرج نیا صفر، فتحی آچاچلویی بهرام. بررسی ویژگی های شیمیایی و میکروبیولوژیکی ماست تغلیظ شده تولوق و توربا در مدت نگهداری. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛13(59):37-47. Available from: https://sid.ir/paper/72363/fa

    IEEE: کپی

    کاظم علیرضالو، جواد حصاری، صدیف آزادمرددمیرچی، صفر فرج نیا، و بهرام فتحی آچاچلویی، “بررسی ویژگی های شیمیایی و میکروبیولوژیکی ماست تغلیظ شده تولوق و توربا در مدت نگهداری،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 59، pp. 37–47، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72363/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button