مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,102
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

665
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فرمولاسیون ماست میوه ای تهیه شده از شیر تغلیظ شده و بررسی کیفیت آن در طی زمان نگه داری

صفحات

 صفحه شروع 251 | صفحه پایان 260

چکیده

 در این پژوهش, اثر افزودن فراورده های میوه ای حاصل از فرایند آبگیری اسمزی - انجمادی بر ویژگی های حسی, فیزیکی, شیمیایی و میکروبیولوژیکی ماست غلیظ شده و تغییرات آن در طی دوره نگه داری بررسی شده است. این پژوهش در دو مرحله انجام پذیرفت. در مرحله اول, درصد, نوع و شکل میوه و نحوه افزودن آن (قبل و بعد از تخمیر) بررسی شد و نتایج نشان داد که در شرایط افزودن میوه قبل از تخمیر محصول بهتری تولید می شود و در مورد درصد میوه, برای سیب 10 درصد و برای تو ت فرنگی 13 درصد در نظر گرفته شد. مقدار سینرزیس در نمونه های حاوی سیب کمتر بود که به دلیل بالاتر بودن فعالیت اسمزی سیب است. با توجه به انجام عمل اسمزی در هر دو نوع میوه, مقدار سینرزیس در مقایسه با ماست های حاوی میوه های فرایند نشده بسیار پایین تر بود. نمونه های حاوی توت فرنگی امتیاز طعم بالاتری را به خود اختصاص دادند و از نظر بافت و احساس دهانی نیز در درصدهای پایین تر میوه امتیا ز بیشتری داشتند. نتایج حاصل از آزمایش های مرحله دوم (بررسی تغییرات در طی دوره نگه داری) نشان دادند که نگه داری اثر معنی داری بر pH, اسیدیته, سینرزیس, طعم و بافت نمونه ها داشت (P<0.05). کلی فرم های موجود در نمونه های حاوی سیب پس از روز هفتم به صفر رسیدند. در مورد نمونه های حاوی توت فرنگی, کلی فرم ها پس از روز هفتم دیگر هیچ رشدی نداشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    واحدی، نفیسه، مظاهری تهرانی، مصطفی، و شهیدی، فخری. (1388). فرمولاسیون ماست میوه ای تهیه شده از شیر تغلیظ شده و بررسی کیفیت آن در طی زمان نگه داری. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 13(48)، 251-260. SID. https://sid.ir/paper/14701/fa

    Vancouver: کپی

    واحدی نفیسه، مظاهری تهرانی مصطفی، شهیدی فخری. فرمولاسیون ماست میوه ای تهیه شده از شیر تغلیظ شده و بررسی کیفیت آن در طی زمان نگه داری. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1388؛13(48):251-260. Available from: https://sid.ir/paper/14701/fa

    IEEE: کپی

    نفیسه واحدی، مصطفی مظاهری تهرانی، و فخری شهیدی، “فرمولاسیون ماست میوه ای تهیه شده از شیر تغلیظ شده و بررسی کیفیت آن در طی زمان نگه داری،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 13، no. 48، pp. 251–260، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/14701/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button