مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

947
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

725
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین شرایط بهینه با روش سطح پاسخ و مقایسه دو روش شبکه عصبی و رگرسیون در خشک کردن سیب زمینی پرتودیده با اشعه گاما

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 96

چکیده

 با فرآوری مواد غذایی به روش پرتودهی, کیفیت مواد غذایی حفظ شده و با کنترل میکروارگانیسم ها عوامل فساد کنترل می گردد. همزمان روش های مختلف خشک کردن نیز که به حفظ کیفیت و بافت محصول منجر می گردد, کاربرد زیادی دارند. در این پژوهش با کمک روش سطح پاسخ, شرایط بهینه خشک کردن سیب زمینی پرتو دیده با اشعه گاما تعیین شد. برای پرتودهی نمونه ها از چشمه کبالت 60 (گاماسل 220) استفاده شد. نمونه ها با دزهای صفر, 2 ,5 و 8 کیلوگری پرتودهی شدند و خشک کردن با استفاده از مایکروویو در سه توان 200, 400 و 600 وات و در سه ضخامت 5, 7 و 9 میلی متر انجام گرفت. شرایط بهینه مربوط به دز پرتودهی5 کیلوگری, ضخامت نمونه 7 میلی متر و توان مایکروویو 400 وات و برای L*, a*, b*, تغییرات رنگ, زاویه هیو, کروما و شاخص قهوه ای شدن به ترتیب, 57.87, 0.95-, 42.19, 10.73, 1.53-, 42.22 و 113.59 پیشنهاد شد. علاوه بر تاثیر متغیرهای دز پرتودهی, ضخامت نمونه و توان خشک کن مایکروویو بر روی شاخص های رنگ از جملهL* ,a*,b*, شاخص قهوه ای شدن, کروما و زاویه هیو نیز بررسی شدند. با افزایش مقدار دز پرتودهی, افزایش ضخامت نمونه و توان مایکروویو, شاخص تغیرات رنگ کاهش, زاویه هیو افزایش و دانسیته رنگ کاهش می یابد. در نهایت با استفاده از مدل شبکه عصبی, خشک کردن سیب زمینی پرتودیده مدل سازی شده و توانایی این مدل در پیش بینی تغییرات رنگ با مدل رگرسیون و سطح پاسخ مقایسه گردید. در این مقایسه مدل شبکه عصبی داری قابلیت بالاتر در پیش بینی نسبت به مدل رگرسیون بود (ضریب تعیین 0.9706).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یوسفیان، سیده هدی، رزداری، آیت محمد، سیحون، مرضیه، و کیانی، حسن. (1395). تعیین شرایط بهینه با روش سطح پاسخ و مقایسه دو روش شبکه عصبی و رگرسیون در خشک کردن سیب زمینی پرتودیده با اشعه گاما. علوم و صنایع غذایی ایران، 13(59)، 85-96. SID. https://sid.ir/paper/72365/fa

    Vancouver: کپی

    یوسفیان سیده هدی، رزداری آیت محمد، سیحون مرضیه، کیانی حسن. تعیین شرایط بهینه با روش سطح پاسخ و مقایسه دو روش شبکه عصبی و رگرسیون در خشک کردن سیب زمینی پرتودیده با اشعه گاما. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛13(59):85-96. Available from: https://sid.ir/paper/72365/fa

    IEEE: کپی

    سیده هدی یوسفیان، آیت محمد رزداری، مرضیه سیحون، و حسن کیانی، “تعیین شرایط بهینه با روش سطح پاسخ و مقایسه دو روش شبکه عصبی و رگرسیون در خشک کردن سیب زمینی پرتودیده با اشعه گاما،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 59، pp. 85–96، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72365/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button