مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,786
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

652
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف سلولهای سوماتیک بر میزان اسیدی شدن شیر ماست سازی در دوره گرم خانه گذاری

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 69

چکیده

 مقدمه: بیماری ورم پستان و افزایش سطح سلولهای سوماتیک آن سالهاست که بعنوان خطری جدی برای سلامت دام, کیفیت شیر و فرآورده های شیری مورد توجه قرار گرفته است.مواد و روش ها: از شیر ماست سازی در سه سطح سلولهای سوماتیک؛ پایین (کمتر از 200000), متوسط (800000-200000) و بالا (بیش از 800000 سلول در هر میلی لیتر) استفاده شد و میزان نیتروژن غیر پروتئینی در نمونه شیرخام و اسیدیته قابل تیتر و pH شیرمایه خورده در طول گرمخانه گذاری ماست قالبی تولید شده, پایش گردید.یافته ها: با افزایش سطح سلولهای سوماتیک, میزان نیتروژن غیر پروتئینی در نمونه شیرخام به طور معنی داری افزایش می یابد و از سوی دیگر زمان گرمخانه گذاری طولانی تری برای رسیدن به اسیدیته قابل تیتر و pH هدف در پایان دوره گرمخانه گذاری مورد نیاز است (P<0.05). احتمالا افزایش سطح سلولهای سوماتیک و فعالیت پروتئولیتیک بیشتر در این نمونه ها منجر به تولید ترکیبات نیتروژنی غیر پروتئینی بیشتر شده که عاملی برای تحریک رشد استرپتوکوکوس ترموفیلوس به شمار می آید, از سوی دیگر می توان افزایش غلظت کلر,سیترات و ایمونوگلوبولین ها و کاهش مقدار پتاسیم, کلسیم, فسفر, کازئین و لاکتوز را در بروز این پدیده در نمونه های حاوی سلول های سوماتیک متوسط و زیاد موثر دانست.هدف این پژوهش بررسی تاثیر بیماری ورم پستان بر روند تخمیر شیرماست سازی مایه خورده در زمان گرمخانه گذاری می باشد.نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد که با افزایش سطح سلولهای سوماتیک, زمان تخمیر و رسیدن به میزان اسیدیته لازم برای داشتن بافت مطلوب افزایش می یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    آذری، نسیم، عزت پناه، حمید، و امین افشار، مهدی. (1390). تاثیر سطوح مختلف سلولهای سوماتیک بر میزان اسیدی شدن شیر ماست سازی در دوره گرم خانه گذاری. علوم غذایی و تغذیه، 8(2 (پیاپی 30))، 61-69. SID. https://sid.ir/paper/143162/fa

    Vancouver: کپی

    آذری نسیم، عزت پناه حمید، امین افشار مهدی. تاثیر سطوح مختلف سلولهای سوماتیک بر میزان اسیدی شدن شیر ماست سازی در دوره گرم خانه گذاری. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1390؛8(2 (پیاپی 30)):61-69. Available from: https://sid.ir/paper/143162/fa

    IEEE: کپی

    نسیم آذری، حمید عزت پناه، و مهدی امین افشار، “تاثیر سطوح مختلف سلولهای سوماتیک بر میزان اسیدی شدن شیر ماست سازی در دوره گرم خانه گذاری،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 8، no. 2 (پیاپی 30)، pp. 61–69، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143162/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button