مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,167
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

717
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اندازه گیری برخی ترکیبات ضد تغذیه ای و فلزات سنگین در روغن کنجد، دانه کنجد خام و پوست گیری شده دو واریته کشت شده در ایران

صفحات

 صفحه شروع 169 | صفحه پایان 180

چکیده

 سابقه و هدف: کنجد از پرمصرف ترین دانه های روغنی می باشد که علیرغم غنی بودن از املاح معدنی, دارای برخی ترکیبات ضد تغذیه ای می باشد که از عوامل محدود کننده دسترسی مواد مغذی به بدن هستند. بنابراین هدف از این پژوهش بررسی برخی ترکیبات ضدتغذیه ای (اگزالات و فیتات) و فلزات سنگین (سرب و کادمیوم) در روغن کنجد, دانه کنجد خام و پوست گیری شده می باشد. مواد و روش ها: دو واریته دانه کنجد بومی ایران, دشتستان 2 و داراب 14, از مؤسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج تهیه شد. اگزالات و فیتات دانه کنجد خام, پوست گیری شده و روغن آن به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) و سرب, کادمیوم, کلسیم, منیزیم, روی, آهن و منگنز به روش اسپکتروفوتومتری جذب اتمی اندازه گیری شدند. یافته ها: مقدار سرب همه نمونه ها بالاتر از حداکثر سطح مجاز و مقدار کادمیوم آنها پایین تر از حداکثر سطح مجاز در استاندارد ایران می باشد. واریته داراب حاوی مقدار بیشتری اسید فیتیک و واریته دشتستان دارای مقدار بالاتری اسید اگزالیک می باشد. بیشترین میزان املاح معدنی در نمونه ها مربوط به کلسیم می باشد. روغن استخراج شده از دانه های کنجد خام فاقد اسید فیتیک و حاوی حدود 5/2 میلی گرم بر کیلوگرم اسید اگزالیک می باشد. نتیجه گیری: دانه کنجد خام دارای برخی ترکیبات ضد تغذیه ای می باشد که پوست گیری مقدار این ترکیبات را بطور قابل توجهی کاهش می دهد, ضمن آنکه مقدار این ترکیبات در روغن کنجد بسیار کمتر از حد استاندارد ایران و کدکس می باشد. از این رو درصورت کاربرد دانه کنجد خام بهتر است ارزیابی کیفیت آن صورت پذیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحیمی، منا، قراچورلو، مریم، و قوامی، مهرداد. (1399). اندازه گیری برخی ترکیبات ضد تغذیه ای و فلزات سنگین در روغن کنجد, دانه کنجد خام و پوست گیری شده دو واریته کشت شده در ایران. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(98 )، 169-180. SID. https://sid.ir/paper/72489/fa

    Vancouver: کپی

    رحیمی منا، قراچورلو مریم، قوامی مهرداد. اندازه گیری برخی ترکیبات ضد تغذیه ای و فلزات سنگین در روغن کنجد, دانه کنجد خام و پوست گیری شده دو واریته کشت شده در ایران. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(98 ):169-180. Available from: https://sid.ir/paper/72489/fa

    IEEE: کپی

    منا رحیمی، مریم قراچورلو، و مهرداد قوامی، “اندازه گیری برخی ترکیبات ضد تغذیه ای و فلزات سنگین در روغن کنجد, دانه کنجد خام و پوست گیری شده دو واریته کشت شده در ایران،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 98 ، pp. 169–180، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72489/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button