Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

367
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

505
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضد میکروبی پوشش پروتئین سویا حاوی اسانس گیاه ترخون (Artemisia dracunculud L. ) بر فیله مرغ نگهداری شده در دمای یخچال

صفحات

 صفحه شروع 121 | صفحه پایان 134

چکیده

 گوشت مرغ یکی از مواد غذایی پر طرفدار و فساد پذیر می باشد. یکی از روشهای موثر جهت افزایش مدت زمان نگهداری گوشت تازه استفاده از پوششهای بسته بندی مناسب حاوی ترکیبات ضد میکروبی طبیعی است. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثر ضد میکروبی پوشش پروتئین سویا حاوی اسانس گیاه ترخون بر گوشت مرغ نگهداری شده در یخچال می باشد. اسانس گیاه ترخون با روش تقطیر با آب استخراج شده و خواص ضد میکروبی آن بر باکتریهایStaphylococcus aureus PTCC 1113, Salmonella enterica PTCC 1709, Escherichia coli PTCC 1399 با روش رقیق سازی بر پایه آگارانجام شده است. پس از آن اثر غلظت های 2/0 و 3/0 درصد (حجمی/حجمی) اسانس محلول در پوشش پروتئین سویا بر روی این باکتری ها بررسی شده و در نهایت اثر ضد میکروبی پوشش پروتئین سویا حاوی اسانس ترخون بر فیله های مرغ نگهداری شده در یخچال بررسی شده و تغییرات ویژگیهای شیمیایی و حسی آن مورد ارزیابی قرار گرفت. بیشترین غلظت بازدارندگی اسانس مربوط به Staphylococcus aureus و کمترین آن مربوط به Escherichia coli و Salmonella enterica بود. شمارش کلی میکروبی برای نمونه تیمار شده با فیلم 3درصد اسانس در طی 12 روز نگهداری در یخچال نسبت به نمونه ی شاهد کاهش معنی داری (05/0>P ) پیدا کرد. بیشترین تأثیر فیلم ضد میکروبی پس از 12 روز نگهداری در یخچال, بر روی نمونه های تلقیح شده با Staphylococcus aureus بود. فیلم پروتئینی 3 درصد اسانس از افزایش pH و عدد پراکسید در طول دوره ی نگهداری در یخچال جلوگیری کرد و مطابق نتایج ارزیابی حسی فیلم حاوی 2درصد اسانس توانست بالاترین امتیاز پذیرش کلی را داشت. اگرچه این خاصیت در اثر اختلاط اسانس با پوشش فیلم کاهش می یابد. همچنین پوشش حاوی اسانس اثرات مثبتی روی خواص شیمیایی و ارگانولپتیکی فیله مرغ گذاشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحمانی، نیلوفر، طباطبایی بفرویی، اکرم سادات، و شریفان، انوشه. (1399). بررسی اثر ضد میکروبی پوشش پروتئین سویا حاوی اسانس گیاه ترخون (Artemisia dracunculud L. ) بر فیله مرغ نگهداری شده در دمای یخچال. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(98 )، 121-134. SID. https://sid.ir/paper/72492/fa

    Vancouver: کپی

    رحمانی نیلوفر، طباطبایی بفرویی اکرم سادات، شریفان انوشه. بررسی اثر ضد میکروبی پوشش پروتئین سویا حاوی اسانس گیاه ترخون (Artemisia dracunculud L. ) بر فیله مرغ نگهداری شده در دمای یخچال. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(98 ):121-134. Available from: https://sid.ir/paper/72492/fa

    IEEE: کپی

    نیلوفر رحمانی، اکرم سادات طباطبایی بفرویی، و انوشه شریفان، “بررسی اثر ضد میکروبی پوشش پروتئین سویا حاوی اسانس گیاه ترخون (Artemisia dracunculud L. ) بر فیله مرغ نگهداری شده در دمای یخچال،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 98 ، pp. 121–134، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72492/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا