مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,056
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

485
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

7

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات کمی و کیفی اسانس گیاهان آویشن (.Thymus vulgaris L) و ترخون (.Artemisia racunculus L) در اندام های خشک و تر گیاه

صفحات

 صفحه شروع 7 | صفحه پایان 15

چکیده

 مقدمه: گیاه آویشن (Thymus vulgaris L.) متعلق به خانواده Lamiaceae می باشد که در ایران 14 گونه معطر و چند ساله دارد. گیاه ترخون نیز با نام علمی Artemisia dracunculus L. متعلق به خانواده Asteraceae است که در ایران 34 گونه علفی و چندساله دارد. این دو گونه به صورت خودرو در ایران وجود نداشته بلکه به صورت کاشته شده و زراعی وجود دارند. با توجه به کاربرد وسیع اسانس این دو گونه در صنایع مختلف, تاثیر میزان رطوبت گیاه در هنگام اسانس گیری بر روی راندمان تولید اسانس و اجزای آن از اهمیت خاصی برخوردار می باشد.هدف: بررسی تغییرات کمی و کیفی اسانس دو گونه مذکور در اندام های خشک و تر گیاه.روش بررسی: در این تحقیق سرشاخه های هوایی آویشن و ترخون جمع آوری گردید و استخراج اسانس آنها با استفاده از دستگاه کلونجر و به روش تقطیر با آب انجام گرفت. سپس عملکرد اسانس و اجزای اسانس های به دست آمده با استفاده از دستگاه GC/MS تعیین شد.یافته ها: نتایج نشان می دهد که در گیاه ترخون در مقایسه گیاه تازه با گیاه خشک شده در دمای 35 درجه سانتی گراد تفاوت چندانی در میزان و اجزای اسانس دیده نمی شود ولی در مورد گیاه آویشن خشک کردن گیاه در دمای 35 درجه سانتی گراد موجب کاهش میزان اسانس و ترکیبات اصلی می گردد.نتیجه گیری: نتایج نشان داد که برای تهیه اسانس گیاه ترخون می توان از گیاه تازه و یا خشک شده در دمای محیط استفاده نمود اما برای تهیه اسانس گیاه آویشن بهتر است از گیاه به صورت تازه استفاده شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یزدانی، داراب، شهنازی، سحر، جمشیدی، امیرحسین، رضازاده، شمسعلی، و مجاب، فراز. (1384). بررسی تغییرات کمی و کیفی اسانس گیاهان آویشن (.Thymus vulgaris L) و ترخون (.Artemisia racunculus L) در اندام ‌های خشک و تر گیاه. گیاهان دارویی، 5(17)، 7-15. SID. https://sid.ir/paper/15541/fa

    Vancouver: کپی

    یزدانی داراب، شهنازی سحر، جمشیدی امیرحسین، رضازاده شمسعلی، مجاب فراز. بررسی تغییرات کمی و کیفی اسانس گیاهان آویشن (.Thymus vulgaris L) و ترخون (.Artemisia racunculus L) در اندام ‌های خشک و تر گیاه. گیاهان دارویی[Internet]. 1384؛5(17):7-15. Available from: https://sid.ir/paper/15541/fa

    IEEE: کپی

    داراب یزدانی، سحر شهنازی، امیرحسین جمشیدی، شمسعلی رضازاده، و فراز مجاب، “بررسی تغییرات کمی و کیفی اسانس گیاهان آویشن (.Thymus vulgaris L) و ترخون (.Artemisia racunculus L) در اندام ‌های خشک و تر گیاه،” گیاهان دارویی، vol. 5، no. 17، pp. 7–15، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15541/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button