مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

740
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

756
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارائه مدلی یکپارچه برای ارزیابی شناساگرهای زمان-دما به منظور حفاظت از موادغذایی دریایی در مقابل بوتولیسم

صفحات

 صفحه شروع 133 | صفحه پایان 143

چکیده

شناساگرهای زمان-دما (TTI) به عنوان ابزاری برای کنترل ایمنی موادغذایی تازه بسته بندی شده در محیط های کم اکسیژن استفاده می شوند. معادلات TTIهای با کینتیک درجه صفر قبلا براساس مدل اسکینر-لارکین بررسی و شبیه سازی شده است. بر این اساس, برای آنکه TTI قبل از تولید توکسین منقضی گردد, باید منحنی آرنیوس TTI (در دستگاه مختصات lnk برحسب 1/T) در همه دماها بالاتر از منحنی اسکینر-لارکین- آرنیوس درجه صفر (SLA0) قرار گیرد. اما با توجه به اینکه اکثر TTIها (همانند دیگر فرآیندهای طبیعی) دارای رفتار درجه یک می باشند, مدل SLA0 نمی تواند توصیف دقیقی از عملکرد آنها ارائه دهد. هدف این تحقیق توسعه مدلی به منظور تعیین کارایی همه انواع TTIها برای مواد غذایی مستعد رشد کلستریدیوم بوتولینوم, بخصوص غذاهای دریایی بسته بندی شده با اکسیژن کاهش یافته می باشد. در این مقاله, با معرفی دسته منحنی های اسکینر-لارکین-آرنیوس درجه یک (SLA1), مدل اسکینر-لارکین برای TTIهای با کینتیک درجه یک توسعه داده شده و با مدل درجه صفر مقایسه گردیده است. در ادامه, نشان می دهیم که دسته منحنی های SLA1 شامل منحنی SLA0 نیز بوده و قادر به توصیف رفتار TTIهای درجه صفر و یک به صورت همزمان می باشد. بررسی عملکرد TTIهای با رفتار درجه صفر و درجه یک و مقایسه آنها بیانگر این حقیقت است که مدل SLA0 قادر به توصیف رفتار TTIهای درجه یک نبوده و نتایج حاصل از آن در مواقعی سختگیرانه و گاهی خوش بینانه می باشد. مدل پیشنهادی امکان استفاده از همه انواع برچسب های TTI را برای بسته بندی غذاهای دریایی فرآهم می آورد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نیک زاده، وجیهه، صداقت، ناصر، سعادتمندطرزجان، مهدی، و طباطبایی یزدی، فریده. (1394). ارائه مدلی یکپارچه برای ارزیابی شناساگرهای زمان-دما به منظور حفاظت از موادغذایی دریایی در مقابل بوتولیسم. علوم و صنایع غذایی ایران، 12(49)، 133-143. SID. https://sid.ir/paper/72629/fa

    Vancouver: کپی

    نیک زاده وجیهه، صداقت ناصر، سعادتمندطرزجان مهدی، طباطبایی یزدی فریده. ارائه مدلی یکپارچه برای ارزیابی شناساگرهای زمان-دما به منظور حفاظت از موادغذایی دریایی در مقابل بوتولیسم. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1394؛12(49):133-143. Available from: https://sid.ir/paper/72629/fa

    IEEE: کپی

    وجیهه نیک زاده، ناصر صداقت، مهدی سعادتمندطرزجان، و فریده طباطبایی یزدی، “ارائه مدلی یکپارچه برای ارزیابی شناساگرهای زمان-دما به منظور حفاظت از موادغذایی دریایی در مقابل بوتولیسم،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 12، no. 49، pp. 133–143، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72629/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button