مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,006
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

401
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

سیمای اپیدمیولوژیک بیماری بوتولیسم در ایران

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 16

چکیده

 سابقه و هدف: بوتولیسم یک فوریت بهداشتی, درمانی است. تشخیص سریع و درمان به موقع آن, به منظور کاهش خطر مرگ و پیشگیری از مبتلا شدن سایر افراد خانواده بخصوص در بوتولیسم ناشی از غذا, بسیار اساسی و حیاتی می باشد. سالانه حدود 1000 مورد بوتولیسم ناشی از غذا در جهان گزارش می شود. توکسین بوتولیسم بر اساس تفاوت آنتی ژنتیک خود به انواع A, B, C, D, E, F, G تقسیم می شود که از انواع F و E, B, A در انسان موجب بیماری شده در حالیکه انواع C, D تقریبا بطور انحصاری در حیوانات موجب بیماری می گردد. نوع G بیماری خاصی را تاکنون بوجود نیاورده است.روش کار: این مطالعه به روش توصیفی با استفاده از داده های ثبت شده در مرکز مدیریت بیماری ها و همچنین اطلاعات سایت سازمان جهانی بهداشت و CDC آمریکا انجام شده است.یافته ها: تعداد موارد ثبت شده بوتولیسم در ایران در طی سالهای 1382 لغایت 1385 به ترتیب 41, 66, 48 و 80 مورد و میانگین سنی بیماران 27 سال بوده است. تفاوت معنی دار بین زن و مرد وجود نداشت (P value>0.05). از نظر محل سکونت تفاوت معنی دار بین منطقه شهری و روستایی وجود داشت (P value>0.05). بیماری بیشتر از استان های نیمه شمالی کشور گزارش شده است و عمدتا ماهی شور, اشپل ماهی, پنیر کیسه ای و کمپوت خانگی عامل بیماری بوده اند. در %2 موارد غذای کنسرو شده صنعتی عامل ایجاد بیماری بودند. در طی 4 سال گذشته موردی از بوتولیسم اطفال در کشور ما گزارش نشده است و تمام آنها بوتولیسم ناشی از غذا بوده اند. از نظر نوع توکسین در طی این 4 سال به ترتیب شیوع انواع A, B و E گزارش شده ولی سایر انواع توکسین ها شامل F یا G گزارش نشده است. در حالیکه میزان کشندگی کلی بوتولیسم تقریبا بین %7-10 است ولی این میزان در کشور ما در حدود %3.1 بود.نتیجه گیری: در طی سالهای اخیر شاهد افزایش موارد شناسایی شده بوتولیسم در کشور بوده ایم ولی شاخص های فوق در مقایسه با کشورهای توسعه یافته, با توجه به عادات غذایی کشور نشان دهنده کم شماری قابل توجه بیماری و ضعف نظام مراقبت این بیماری در کشور است که بایستی با مشارکت بیشتر پزشکان, اطلاعات حاصله قابلیت اطمینان بیشتری پیدا کنند. از طرف دیگر ابتلای عمده موارد در اثر مصرف مواد غذایی خانگی, نیاز به توجه بیش از پیش آموزش عموم جامعه برای تهیه و نگهداری صحیح مواد غذایی خانگی را نمایان می سازد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زهرایی، سیدمحسن، پورشفیع، محمدرضا، افشانی نقده، محمدتقی، و عقیلی، نوشین. (1387). سیمای اپیدمیولوژیک بیماری بوتولیسم در ایران. بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)، 13(41)، 13-16. SID. https://sid.ir/paper/451206/fa

    Vancouver: کپی

    زهرایی سیدمحسن، پورشفیع محمدرضا، افشانی نقده محمدتقی، عقیلی نوشین. سیمای اپیدمیولوژیک بیماری بوتولیسم در ایران. بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)[Internet]. 1387؛13(41):13-16. Available from: https://sid.ir/paper/451206/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحسن زهرایی، محمدرضا پورشفیع، محمدتقی افشانی نقده، و نوشین عقیلی، “سیمای اپیدمیولوژیک بیماری بوتولیسم در ایران،” بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)، vol. 13، no. 41، pp. 13–16، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/451206/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button