مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,097
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

602
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و ارائه روشی مناسب جهت تولید کنسانتره پروتئینی پنبه دانه برای مصرف انسان

صفحات

 صفحه شروع 107 | صفحه پایان 114

چکیده

 امروزه, تقاضا برای منابع ارزان و جایگزین منابع پروتئین حیوانی جهت استفاده در تولید مواد غذایی با ارزش افزوده افزایش یافته است. لذا بسیاری از محققین به تولید منابع پروتئین گیاهی روی آورده اند. بر این اساس, هدف مطالعه حاضر امکان سنجی تولید کنسانتره پروتئینی پنبه دانه از کنجاله آن جهت مصرف انسان است. سه روش مختلف, روش استخراج با ان–بوتانول: اسید, مخلوط حلال ها (آب: استن: هگزان) و اتانول – فراغشایی, جهت تولید کنسانتره پروتئین پنبه دانه مورد بررسی قرار گرفت. متغیرهای مورد نظر (به درصد) عبارت بودند از: ازت, حلالیت ازت, محتوی روغن, فیبر خام, گوسیپول کل و گوسیپول آزاد. آنالیز آماری در قالب 3 طرح آماری جداگانه و با استفاده از طرح بلوک های کاملا تصادفی و بررسی در سطح معنی دار بودن در یک درصد (a=0.01) انجام پذیرفت. پس از مقایسه داده های حاصل با مقادیر استاندارد جهانی نتایج ذیل بدست آمد: روش های استخراج با ان - بوتانول: اسید (9 مرتبه شستشو با اسید کلریدریک), استفاده از مخلوط حلال ها (نسبت 30: 67: 3 به همراه استخراج کلاسیک) و روش اتانول - فراغشایی (استخراج قلیایی با فراغشایی (molecular weight Cut off: 20000 مطلوب بودند. که روش تولیدی آخر به عنوان مطلوب ترین روش جهت تولید کنسانتره پروتئین پنبه دانه معرفی گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کوشکی، محمدرضا، خوشگذران آبرس، صادق، عزیزی، محمدحسین، بلقیسی، سبا، و نجفی، محمدعلی. (1390). بررسی و ارائه روشی مناسب جهت تولید کنسانتره پروتئینی پنبه دانه برای مصرف انسان. علوم و صنایع غذایی ایران، 8(28 (ویژه نامه))، 107-114. SID. https://sid.ir/paper/72733/fa

    Vancouver: کپی

    کوشکی محمدرضا، خوشگذران آبرس صادق، عزیزی محمدحسین، بلقیسی سبا، نجفی محمدعلی. بررسی و ارائه روشی مناسب جهت تولید کنسانتره پروتئینی پنبه دانه برای مصرف انسان. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1390؛8(28 (ویژه نامه)):107-114. Available from: https://sid.ir/paper/72733/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا کوشکی، صادق خوشگذران آبرس، محمدحسین عزیزی، سبا بلقیسی، و محمدعلی نجفی، “بررسی و ارائه روشی مناسب جهت تولید کنسانتره پروتئینی پنبه دانه برای مصرف انسان،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 28 (ویژه نامه)، pp. 107–114، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72733/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا