Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,583
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

695
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ورود باکتری Listeria monocytogenes به حالت «زنده اما غیرقابل کشت» در فرآیند حرارتی فرآوری مواد غذایی

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 80

چکیده

 باکتری  Listeria monocytogenesیکی از خطرناک ترین باکتری ها در محصولات غذایی است که موجب 20 تا %30 مرگ و میر در مبتلایان می گردد. از جمله غذاهایی که عامل لیستریوزیز است, غذاهای آماده مصرف (RTE) هستند. بنابراین روش های مناسب حرارت دهی برای حذف این پاتوژن در فرآیند تولید محصول نیازاست. L.monocytogenes قدرت ورود به حالت «زنده اما غیرقابل کشت» (VBNC) در شرایط نامساعد رشد را دارد. بنابراین این پژوهش به منظور بررسی رفتار این پاتوژن در دمای بالاتر از دماهای پیشنهادی برای حذف این پاتوژن صورت پذیرفت. بدین منظور 106×5 باکتری در اواسط رشد لگاریتمی به سه محیط سرم فیزیولوژی,BHI  و آبگوشت ماهی قزل آلای رنگین کمان (FB) تلقیح شده و سپس به مدت 10 دقیقه در معرض دمای 85°C قرار گرفتند. سپس باکتری ها با روش های کشت روی محیط BHI آگار غنی شده, لیستریا کروموژنیک آگار,BacLightâ Live/Dead  و RT-PCR به منظور بررسی بیان ژن 16S rRNA قبل و بعد از شوک حرارتی ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که این باکتری توانایی کشت پذیری خود را طی شوک حرارتی بالا از دست می دهد. نتایج بررسی زنده مانی این باکتری با روش BacLightâ Live/Dead نیز نشان داد این باکتری پس از شوک حرارتی زنده مانده است. نتایج بررسی بیان ژن نیز نتایج قبل را به طور معنی داری (P<0.01) تایید و نشان داد که ژن16S rRNA  در باکتری های غیرقابل کشت بیان می گردد. طبق نتایج این پژوهش, تردید بزرگی در مورد D value در کنترل کیفیت میکروبی برای این پاتوژن در فرآیندهای فرآوری مواد غذایی, به ویژه غذاهای RTE وجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ذوالفقاری، مهدی، رضایی، مسعود، فروزنده مقدم، مهدی، محبتی مبارز، اشرف، و حسینی، هدایت. (1395). بررسی ورود باکتری Listeria monocytogenes به حالت «زنده اما غیرقابل کشت» در فرآیند حرارتی فرآوری مواد غذایی. علوم و صنایع غذایی ایران، 13(58)، 69-80. SID. https://sid.ir/paper/72752/fa

    Vancouver: کپی

    ذوالفقاری مهدی، رضایی مسعود، فروزنده مقدم مهدی، محبتی مبارز اشرف، حسینی هدایت. بررسی ورود باکتری Listeria monocytogenes به حالت «زنده اما غیرقابل کشت» در فرآیند حرارتی فرآوری مواد غذایی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛13(58):69-80. Available from: https://sid.ir/paper/72752/fa

    IEEE: کپی

    مهدی ذوالفقاری، مسعود رضایی، مهدی فروزنده مقدم، اشرف محبتی مبارز، و هدایت حسینی، “بررسی ورود باکتری Listeria monocytogenes به حالت «زنده اما غیرقابل کشت» در فرآیند حرارتی فرآوری مواد غذایی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 58، pp. 69–80، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72752/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا