مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,465
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

867
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی و شناسایی باکتری های اسید لاکتیک دوغ شیر شتر تک کوهانه ایرانی و بررسی خواص تکنولوژیکی آن ها

صفحات

 صفحه شروع 311 | صفحه پایان 322

چکیده

 شیر شتر دارای فواید سلامتی و خواص شفا بخش است و باکتری های اسید لاکتیک نقش مهمی در کیفیت محصولات تخمیری شیر شتر نظیر دوغ بازی می کنند. 3 نمونه از دوغ شیر شتر تک کوهانه ایرانی (Camelus dromedarius) تحت شرایط اسپتیک از استان گلستان جمع آوری شد. 32 باکتری توسط کشت نمونه بر روی محیط کشت MRS آگار جدا شدند. در میان باکتری های جداشده, از نظر فنوتیپی تنها 4 جدایه متفاوت شامل لاکتوباسیلوس برویس, لاکتوباسیلوس فرینتوشنسیز, پدیوکووس پنتوسازئوس و انتروکوکوس فسیوم شناسایی شدند. جدایه های باکتریایی توسط تکثیر ژن 16 S rRNA به وسیله واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) و آنالیز محدود DNA ریبوزومی تکثیر شده (ARDRAA) توسط هضم با آنزیم Hae III گروه بندی شدند. اما بر اساس آنالیز محدود ژن 16 S rRNA, جدایه های لاکتیکی درون 5 پروفایل باندی متفاوت گروه بندی شدند که توسط توالی یابی به عنوان لاکتوباسیلوس برویس, لاکتوباسیلوس فرمنتوم, لاکتوباسیلوس پنتوسوس, پدیوکووس پنتوسازئوس و انتروکوکوس لاکتیس شناسایی شدند. ارزیابی فعالیت اتولیتیکی, لیپولیتیکی و تولید اسید جدایه ها نشان داد که پتانسیل تکنولوژیکی جدایه های دوغ شیر شتر ایرانی قابل توجه می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دعوتی، نفیسه، و زیبایی، سعید. (1396). جداسازی و شناسایی باکتری های اسید لاکتیک دوغ شیر شتر تک کوهانه ایرانی و بررسی خواص تکنولوژیکی آن ها. علوم و صنایع غذایی ایران، 14(65)، 311-322. SID. https://sid.ir/paper/72773/fa

    Vancouver: کپی

    دعوتی نفیسه، زیبایی سعید. جداسازی و شناسایی باکتری های اسید لاکتیک دوغ شیر شتر تک کوهانه ایرانی و بررسی خواص تکنولوژیکی آن ها. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛14(65):311-322. Available from: https://sid.ir/paper/72773/fa

    IEEE: کپی

    نفیسه دعوتی، و سعید زیبایی، “جداسازی و شناسایی باکتری های اسید لاکتیک دوغ شیر شتر تک کوهانه ایرانی و بررسی خواص تکنولوژیکی آن ها،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 65، pp. 311–322، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72773/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button