مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

951
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

691
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر غنی سازی با ترکیب NaFeEDTA بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی بیسکویت

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 49

چکیده

 در این پژوهش اثر ترکیب NaFeEDTA با سطوح مختلف بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی بیسکویت پتی بور مورد ارزیابی قرار گرفت .NaFeEDTA  در مقادیر 576, 720, 864, 1008 و 1152 میلی گرم در کیلوگرم به فرمولاسیون بیسکویت افزوده شد, به طوری که 100 گرم بیسکویت در هر فرمول به ترتیب حاوی 7.2, 9, 10.8, 12.6 و 14.4 میلی گرم آهن باشد. بیسکویت های غنی شده در بسته بندی پلی اتیلنی به مدت 2 ماه در دمای محیط (17-20°C) و دور از نور نگهداری شدند. غنی سازی با NaFeEDTA تاثیر معنی  داری بر روی مقادیرpH , خاکستر و رطوبت بیسکویت های غنی شده نسبت به کنترل نداشت. نتایج بدست آمده از دستگاه جذب اتمی نشان داد که مقدار آهن در بین بیسکویت های غنی شده و کنترل به طور معنی  داری اختلاف دارد (p<0.05) .درصد افت آهن در نمونه های غنی شده به ترتیب 2.63, 0.33, 0.64, 2.53 و 1.18 درصد محاسبه شد. عدد پراکسید در تمام نمونه ها در طول مدت نگهداری (60 روز) افزایش یافت, اما در بیسکویت های غنی شده افزایش عدد پراکسید خصوصا از روز 28 به بعد, بیشتر از نمونه کنترل بود. افزودن NaFeEDTA با سطوح مختلف تاثیر معنی  داری بر شکنندگی بیسکویت های غنی شده نداشت. نتایج حاصل از ارزیابی حسی نشان داد که افزودن NaFeEDTA به فرمولاسیون تاثیر معنی  داری بر رنگ, طعم و بافت بیسکویت پتی بور دارد (P<0.05) .با توجه به نتایج و همچنین مقدار توصیه شدهء NaFeEDTA  برای غنی سازی (حداکثر 10 میلی گرم آهن و 67 میلی گرم EDTA به طور روزانه), مقدار 720 میلی گرم در کیلوگرم از این ترکیب (معادل با 9 میلی گرم آهن در 100 گرم) به عنوان مقدار مناسب برای غنی سازی بیسکویت پیشنهاد شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عابدی، عبدالصمد، محمدی، مهرداد، عزیزی، محمدحسین، سیداحمدیان، فریبا، و هراتیان، پریوش. (1389). تاثیر غنی سازی با ترکیب NaFeEDTA بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی بیسکویت. علوم و صنایع غذایی ایران، 7(3)، 41-49. SID. https://sid.ir/paper/72819/fa

    Vancouver: کپی

    عابدی عبدالصمد، محمدی مهرداد، عزیزی محمدحسین، سیداحمدیان فریبا، هراتیان پریوش. تاثیر غنی سازی با ترکیب NaFeEDTA بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی بیسکویت. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1389؛7(3):41-49. Available from: https://sid.ir/paper/72819/fa

    IEEE: کپی

    عبدالصمد عابدی، مهرداد محمدی، محمدحسین عزیزی، فریبا سیداحمدیان، و پریوش هراتیان، “تاثیر غنی سازی با ترکیب NaFeEDTA بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی بیسکویت،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 7، no. 3، pp. 41–49، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72819/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button