مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,084
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

537
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر گرسنگی بر سطح کلسترول، گلوکز و پروتئین پلاسمای خون قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 30

چکیده

 اثر گرسنگی بر سطح کلسترول, گلوکز و پروتئین پلاسمای خون ماهی قزل آلای رنگین کمان و همچنین روند پلاسما بافتی بررسی گردید. ماهیها پس از سازگاری با شرایط آزمایش در دو گروه 45 تایی در دو حوضچه سیمانی به ابعاد1.5×2.7×4m  رهاسازی و با یک جیره تجاری به میزان 1.7% وزن بدن در روز در دو نوبت تغذیه شدند. پس از شروع آزمایش, تغذیه یک گروه از ماهیها قطع گردید و تغذیه گروه دوم به همان روش قبلی ادامه یافت. نمونه برداری از هر دو گروه به ترتیب در شروع و پس از آن به فواصل 10 روز به مدت 60 روز با صید 5 قطعه ماهی به طور تصادفی در هر نوبت انجام شد. پس از خونگیری از ساقه دمی و جداسازی سرم, میزان کلسترول, گلوکز و پروتئین آن به طریق اسپکتروفتومتری اندازه گیری شد. نتایج به دست آمده حاکی از کاهش سطح کلسترول خون در اوایل گرسنگی و بهبود بعدی آن می باشد, به طوری که تفاوت معناداری بین میزان کلسترول خون گروه تغذیه شده و گروه گرسنه در پایان دوره مشاهده نگردید. اختلاف معناداری بین میزان پروتئین سرم خون گروه تغذیه شده (4.5 mg/dL) و گروه گرسنه(3.74 mg/dL)  در پایان دوره آزمایش مشاهده گردید (p<0.05). سطح گلوکز خون نیز در گروه گرسنه به طور معناداری از113.90  به 60.6 mg/dL کاهش یافت (p<0.05), در حالی که در گروه تغذیه شده غلظت آن بدون تغییر باقی ماند. نتایج هم چنین بیانگر آن است که ماهی قزل آلای رنگین کمان به خوبی با دوره های طولانی گرسنگی سازش یافته و ذخایر گلیکوژنی و چربی بدن را برای رفع نیازهای متابولیکی خود در مدت گرسنگی مورد استفاده قرار می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حاجی مرادی، مرجان، محبوبی صوفیانی، نصراله، و علامه فانی، سیدکمال الدین. (1386). اثر گرسنگی بر سطح کلسترول, گلوکز و پروتئین پلاسمای خون قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علوم و فنون دریایی ایران، 6(3-4)، 23-30. SID. https://sid.ir/paper/74514/fa

    Vancouver: کپی

    حاجی مرادی مرجان، محبوبی صوفیانی نصراله، علامه فانی سیدکمال الدین. اثر گرسنگی بر سطح کلسترول, گلوکز و پروتئین پلاسمای خون قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علوم و فنون دریایی ایران[Internet]. 1386؛6(3-4):23-30. Available from: https://sid.ir/paper/74514/fa

    IEEE: کپی

    مرجان حاجی مرادی، نصراله محبوبی صوفیانی، و سیدکمال الدین علامه فانی، “اثر گرسنگی بر سطح کلسترول, گلوکز و پروتئین پلاسمای خون قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” مجله علوم و فنون دریایی ایران، vol. 6، no. 3-4، pp. 23–30، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/74514/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button