روند تغییر کیفیت گوشت چرخ شده ماهی فیتوفاگ(Hypophthalmichthys molitrix) حاوی محافظ سرمایی طی نگهداری به صورت منجمد با اندازه گیری میزان رطوبت، پروتئین، چربی کل و شاخصهای فساد اکسیداتیو و هیدرولیتیک چربی بررسی شد. گوشت چرخ شده از ماهی فیتوفاگ تازه تهیه شد و با 4% ساکاروز، 4% سوربیتول و0.3 % پلی فسفات (مخلوط با نسبت 1:1 از تتراسدیم پیروفسفات و سدیم تری پلی فسفات) به عنوان محافظ سرمایی مخلوط شد. سپس در پلاستیکهای مخصوص فریزر بسته بندی و در دمای -35oC منجمد و در -18oC برای مدت 6 ماه نگهداری شد. تغییرات میزان رطوبت، چربی کل، پروتئین تام، پراکسید، تیوباربیتوریک اسید و اسیدهای چرب آزاد در ماههای صفر، 1، 2، 3، 4 و 6 مورد بررسی قرار گرفت. میزان پراکسید و اسیدهای چرب آزاد طی 6ماه نگهداری به طور معناداری افزایش یافت (p<0.05). میزان تیوباربیتوریک اسید نیز پس از یک کاهش در ماه دوم، دوباره تا ماه ششم روند افزایشی را نشان داد. میزان رطوبت و چربی کل تغییر معناداری را نشان نداد (p>0.05). مدت زمان نگهداری به صورت منجمد بر میزان پروتئین تام گوشت چرخ شده حاوی نگهدارنده در اکثر ماهها اثر معناداری نداشت (p>0.05).