مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

913
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

633
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف انرژی جیره غذایی بر روی شاخص های رشد و بافت شناسی کبد ماهی شانک زردباله (Acanthopagrus latus)

صفحات

 صفحه شروع 10 | صفحه پایان 21

چکیده

 برای تعیین نیاز انرژی ماهی شانک زردباله, آزمایش با سه جیره غذایی حاوی انرژی متفاوت (24, 22, 20 کیلوژول بر گرم) همراه با یک تیمار تغذیه شده از غذای تر با سه تکرار برای مدت 8 هفته طراحی گردید. کلیه تیمارها در تانک 300 لیتری حاوی 20 ماهی (وزن اولیه 12±2. 1 گرم) انجام گرفت که روزانه 2 بار در حد سیری مورد تغذیه قرار می گرفتند. در انتهای دوره آزمایش, جیره های غذایی بر روی بازماندگی و درصد افزایش وزن بدن بی تاثیر بودند (P>0.05). ضریب چاقی و ضریب تبدیل غذای در بین تیمار های تغذیه شده با غذای فرموله نسبت به غذای تر اختلاف معنی داری را نشان می داد (P<0.05). ضریب چاقی با افزایش میزان انرژی از 20 تا 24 کیلوژول افزایش و مقدار ضریب تبدیل غذایی با افزایش انرژی روند کاهشی را نشان می داد. بیشترین درصد شاخص احشایی و شاخص کبدی و میزان چربی احشا در ماهیان تغذیه شده از غذای فرموله مشاهد شد. با افزایش میزان انرژی از میزان رطوبت و خاکستر لاشه کاسته شد, اما بر میزان چربی لاشه, میزان ابقای انرژی و ابقای پروتئین افزوده گردید. تنها بین تیمار های تغذیه شده با انرژی بیشتر (22 و 24 کیلوژول بر گرم) نسبت به انرژی کمتر (20 کیلوژول و غذای تر) در شاخص ابقای انرژی اختلاف معنی داری مشاهد شد (P<0.05). بیشترین رسوب چربی کبد (LDA) در تیمار تغذیه شده با انرژی 24 کیلوژول بر گرم مشاهده شد که با سایر تیمار ها اختلاف معنی داری داشت (P<0.05). درجه پاتولوژی 4 (معادل نکروز) برای کبد های ماهیان تیمار شده با بالاترین انرژی به دست آمد و در دو تیمار دیگر درجه پاتولوژی 3 یا متوسط و در تیمار تغذیه شده با غذای تر درجه 2 یا ملایم تعیین گردید. با توجه به بررسی های حاصل از پارامتر های رشد و بافت شناسی کبد, مطلوب ترین انرژی برای رشد ماهی شانک زردباله 22 کیلوژول و نسبت 25 P/E گرم به کیلوژول محاسبه گردید.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صحراییان، محمدرضا، یاوری، وحید، غفله مرمضی، جاسم، کر، نیازمحمد، و رومیانی، احسان. (1388). تاثیر سطوح مختلف انرژی جیره‌ غذایی بر روی شاخص ‌های رشد و بافت شناسی کبد ماهی شانک زردباله (Acanthopagrus latus). مجله علوم و فنون دریایی ایران، 8(1-2)، 10-21. SID. https://sid.ir/paper/74675/fa

    Vancouver: کپی

    صحراییان محمدرضا، یاوری وحید، غفله مرمضی جاسم، کر نیازمحمد، رومیانی احسان. تاثیر سطوح مختلف انرژی جیره‌ غذایی بر روی شاخص ‌های رشد و بافت شناسی کبد ماهی شانک زردباله (Acanthopagrus latus). مجله علوم و فنون دریایی ایران[Internet]. 1388؛8(1-2):10-21. Available from: https://sid.ir/paper/74675/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا صحراییان، وحید یاوری، جاسم غفله مرمضی، نیازمحمد کر، و احسان رومیانی، “تاثیر سطوح مختلف انرژی جیره‌ غذایی بر روی شاخص ‌های رشد و بافت شناسی کبد ماهی شانک زردباله (Acanthopagrus latus)،” مجله علوم و فنون دریایی ایران، vol. 8، no. 1-2، pp. 10–21، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/74675/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button