مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,265
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

563
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات عملیات پرورشی تنک کردن روی مشخصه های کمی و کیفی گونه کاج تدا (Pinus taeda)

صفحات

 صفحه شروع 513 | صفحه پایان 524

چکیده

 یکی از مهم ترین روش ها برای بهبود کیفی و کمی جنگل اجرای درست عملیات پرورشی جنگل است که تنک کردن نیز یکی از مراحل مهم این عملیات محسوب می شود در این مطالعه جهت بررسی میزان تغییرات جنگل در نتیجه اجرای عملیات تنک کردن, دو توده با شرایط یکسان در قطعه 28 سری 3 توشی در فاصله 5 کیلومتری جنگل یابی سیاهکل و 25 کیلومتری شهرستان لاهیجان که در یکی از عملیات تنک کردن صورت گرفته و در دیگری نشده (شاهد) انتخاب شدند. در هر, توده سی قطعه نمونه 4 آری برداشت گردید و پس از تجزیه و تحلیل و تعیین معادله و رسم نمودارهای مختلف ارزیابی بین دو توده صورت گرفت. با استفاده از آزمون تی- تست مشخص شد که دو توده از لحاظ متغیرهای قطر (2.94) سانتیمتر و ارتفاع درخت (1.69) متر و ارتفاع تاج (1.34) متر و حجم (0.067) متر مکعب با هم تفاوت معنی داری دارند علت بالاتر بودن میزان رشد قطری (%18.22), ارتفاع (%14.97), ارتفاع تاجی (%44.22), حجمی (%40.36) به علت ورود نور بیشتر به جنگل و فضادهی بهتر و همین طور بهبود کیفی جنگل است. پایین تر بودن ضریب کاهش قطری در توده تنک شده نیز اثرات تنک کردن را در استوانه ای تر و سیلندر یک تر شدن درختان نشان می دهد. مطالعات کیفی نیز نشان داد که درختان در توده تنک شده از درجه کیفی بالاتری برخوردارند با بررسی روی سلامت توده مشخص شد که میزان درختان خشک سرپا و باد افتاده در توده تنک شده به ترتیب برابر6.5  و 4.5 درصد و در توده تنک نشده برابر 8.5 و 6.2 درصد است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فیروزان، امیرحسین، اسلام بنیاد، امیر، و فلاح چای، میرمظفر. (1385). بررسی اثرات عملیات پرورشی تنک کردن روی مشخصه های کمی و کیفی گونه کاج تدا (Pinus taeda). علوم کشاورزی، 12(3)، 513-524. SID. https://sid.ir/paper/7581/fa

    Vancouver: کپی

    فیروزان امیرحسین، اسلام بنیاد امیر، فلاح چای میرمظفر. بررسی اثرات عملیات پرورشی تنک کردن روی مشخصه های کمی و کیفی گونه کاج تدا (Pinus taeda). علوم کشاورزی[Internet]. 1385؛12(3):513-524. Available from: https://sid.ir/paper/7581/fa

    IEEE: کپی

    امیرحسین فیروزان، امیر اسلام بنیاد، و میرمظفر فلاح چای، “بررسی اثرات عملیات پرورشی تنک کردن روی مشخصه های کمی و کیفی گونه کاج تدا (Pinus taeda)،” علوم کشاورزی، vol. 12، no. 3، pp. 513–524، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/7581/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button