مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,860
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

897
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر ویتامین های A و E بر روی پاسخ های سیستم ایمنی هومورال بدن در جوجه های تخمگذار تجارتی و جوجه های بومی خراسان

صفحات

 صفحه شروع 191 | صفحه پایان 202

چکیده

 این تحقیق به منظور بررسی تاثیر ویتامین های A و E, بر روی مولفه های هومورال سیستم ایمنی جوجه های تخمگذار تجارتی و جوجه های بومی منطقه خراسان و مشخص ساختن مقدار نیاز آنها جهت فعالیت های ایمنی, انجام گردید. آزمایش به صورت فاکتوریل با دو فاکتور ویتامین A در چهار سطح 6000, 12000, 18000 و 24000 واحد بین المللی در کیلوگرم خوراک و ویتامین E در چهار سطح 20, 50, 80 و 110 واحد بین المللی درکیلوگرم خوراک, با چهار تکرار و پنج جوجه یکروزه بومی و لگهورن در هر تکرار, انجام گرفت. میزان تیتر آنتی بادی علیه گلبول قرمز گوسفند با روش هموآگلوتیناسیون و تیتر آنتی بادی علیه آنتی ژنهای ویروسهای آنفلوانزا و نیوکاسل با روش ممانعت از آگلوتیناسیون مورد آزمایش و اندازه گیری قرار گرفتند. میزان آنتی بادی علیه گلبول قرمز گوسفند, آنتی بادی علیه ویروسهای آنفلوانزا و نیوکاسل, به شکل معنی داری تحت تاثیر اثرات اصلی و متقابل ویتامین های A و E قرار گرفت (p<0.05). با افزایش میزان ویتامین های A و E مقدار پاسخ سیستم ایمنی نیز افزایش یافت و در سطح 18000 واحد بین المللی از ویتامین A بهترین پاسخ های سیستم ایمنی اندازه گیری شد اما در سطح 24000 واحد بین المللی از ویتامین A در خوراک توان سیستم ایمنی کاهش نشان داد. ویتامین E در سطح 80 واحد بین المللی در کیلوگرم خوراک بهترین تاثیر را بر روی سیستم هومورال ایمنی نشان داد. بین گله های بومی و تجاری در پاسخ سیستم ایمنی هومورال و تولید آنتی بادی بر علیه ویروس ها اختلاف معنی دار مشاهده نشد. نتایج این تحقیق نشان می دهد که سیستم ایمنی هومورال به طور مستقیم تحت تاثیر غلظت ویتامین های A و E خوراک قرار دارد و بین ویتامین های A و E, اثر متقابل منفی بر روی پاسخ های دستگاه ایمنی وجود دارد. سطوح توصیه شده ویتامین های A و E در (1994) NRC به منظور ایجاد حداکثر توان سیستم ایمنی هومورال, کافی نیستند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهاری کاشانی، رضا، شیوازاد، محمود، و افتخاری شاهرودی، فریدون. (1385). تاثیر ویتامین های A و E بر روی پاسخ های سیستم ایمنی هومورال بدن در جوجه های تخمگذار تجارتی و جوجه های بومی خراسان. علوم کشاورزی، 12(1)، 191-202. SID. https://sid.ir/paper/7675/fa

    Vancouver: کپی

    بهاری کاشانی رضا، شیوازاد محمود، افتخاری شاهرودی فریدون. تاثیر ویتامین های A و E بر روی پاسخ های سیستم ایمنی هومورال بدن در جوجه های تخمگذار تجارتی و جوجه های بومی خراسان. علوم کشاورزی[Internet]. 1385؛12(1):191-202. Available from: https://sid.ir/paper/7675/fa

    IEEE: کپی

    رضا بهاری کاشانی، محمود شیوازاد، و فریدون افتخاری شاهرودی، “تاثیر ویتامین های A و E بر روی پاسخ های سیستم ایمنی هومورال بدن در جوجه های تخمگذار تجارتی و جوجه های بومی خراسان،” علوم کشاورزی، vol. 12، no. 1، pp. 191–202، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/7675/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button