مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,666
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

951
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

7

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات مقادیر و تقسیط نیتروژن بر عملکرد دانه برنج (Oryza sativa L.) رقم طارم هاشمی

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 120

چکیده

 به منظور بررسی اثرات مقاد یر و تقسیط کود نیتروژن بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیکی و کاه و شاخص برداشت برنج رقم طارم هاشمی, آزمایشی در 5 کیلومتری شهرستان آمل در سال های زراعی 1381 و 1382 انجام شد. آزمایش به صورت کرت های یکبار خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا گردید, به طوری که سه سطح کود نیتروژن 69, 46 کیلو گرم در هکتار (به ترتیب معادل 150 و 100 و 0 کیلو گرم کود اوره در هکتار) عامل اصلی وعامل فرعی شامل 6 نحوه تقسیط کود نیتروژن بود که در چهار مرحله رشد گیاه تقسیط گردید. بیشترین عملکرد دانه با مصرف 69 کیلو گرم نیتروژن در هکتار به دست آمد که به علت افزایش تعداد پنجه و پنجه های بارور در کپه و نیز تعداد خوشه در متر مربع بوده همچنین عملکرد دانه تحت تیمار تقسیط کود نیتروژن در تیمار های 33.33% درا بتدای نشا کاری + 33.33% مرحله ظهور خوشه آغازین + 33.33% در مرحله خوشه دهی کامل و 25% در ابتدای نشا کاری + 25% ابتدای پنجه دهی + 25% مرحله ظهور خوشه آغازین +25% در مرحله خوشه دهی کامل به ترتیب 5765.3 و 5366.4 کیلو گرم در هکتار حداکثر بود که به علت افزایش در برخی از اجزای عملکرد مانند تعداد کل خوشه چه در هر خوشه و درصد خوشه چه های بارور و همچنین کاهش تعداد خوشه چه پر نشده در خوشه بوده است. با مصرف کود نیتروژن تا 69 کیلوگرم درهکتار عملکرد کاه افزایش یافت زیرا تعداد پنجه در هر کپه, ارتفاع گیاه و ارتفاع ساقه بیشتر گشت. شاخص برداشت با افزایش مصرف کود نیتروژن از 46 تا 69 کیلوگرم در هکتار کاهش یافت با وجود افزوده شدن عملکرد دانه, عملکرد کاه با شدت بیشتری افزایش پیدا کرد. اما شاخص برداشت در تیمار تقسیط 25% در ابتدای نشا کاری + 25% ابتدای پنجه دهی + 25% مرحله ظهور خوشه آغازین + 25% در مرحله خوشه دهی کامل حداکثر بود که به علت افزایش تعداد کل خوشه چه, درصد خوشه چه ها و وزن هزار دانه و نیز کاهش تعداد خوشه چه های غیر بارور در هر خوشه می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مبصر، حمیدرضا، نورمحمدی، قربان، فلاح، ولی محمد، درویش، فرخ، و مجیدی هروان، اسلام. (1384). اثرات مقادیر و تقسیط نیتروژن بر عملکرد دانه برنج (Oryza sativa L.) رقم طارم هاشمی. علوم کشاورزی، 11(3)، 109-120. SID. https://sid.ir/paper/7828/fa

    Vancouver: کپی

    مبصر حمیدرضا، نورمحمدی قربان، فلاح ولی محمد، درویش فرخ، مجیدی هروان اسلام. اثرات مقادیر و تقسیط نیتروژن بر عملکرد دانه برنج (Oryza sativa L.) رقم طارم هاشمی. علوم کشاورزی[Internet]. 1384؛11(3):109-120. Available from: https://sid.ir/paper/7828/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا مبصر، قربان نورمحمدی، ولی محمد فلاح، فرخ درویش، و اسلام مجیدی هروان، “اثرات مقادیر و تقسیط نیتروژن بر عملکرد دانه برنج (Oryza sativa L.) رقم طارم هاشمی،” علوم کشاورزی، vol. 11، no. 3، pp. 109–120، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/7828/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button