Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: پژوهشکده علوم و صنایع غذایی
سال:1390 | تاریخ پایان: آذر 1390

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,340
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

طراحی و ساخت دستگاه استریلیزاسیون حرارتی مستقیم شیر در مقیاس آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 استریلیزه کردن شیر با حرارت مستقیم از طریق تزریق بخار به داخل شیر انجام می شود. شیر ابتدا از منبع شیر خام به وسیله پمپ دریافت شده و در مبدل حرارتی بازیافت انرژی پیش گرم شده و سپس در قسمت اختلاط با بخاری که از دیگ بخار تامین می شود مخلوط شده و با تقطیر و آزاد شدن گرمای نهان بخار به طور مستقیم حرارت داده می شود تا دمای آن به دمای مورد نیاز استریلیزاسیون برسد. این شیر داغ مسیر لوله نگهدارنده را طی می کند تا مدت مورد نیاز برای تکمیل شدن فرآیند استریلیزاسیون در این دما بماند. شیر استریلیزه شده همراه با بخار و مقداری آب اضافی می باشد. برای اینکه شیر به غلظت طبیعی خود برسد لازم است وارد یک جداساز شود. در این مرحله برای جداسازی بخار از شیر و همچنین تبخیر آب اضافی در آن از پدیده انبساط ناگهانی در یک مخزن انبساط استفاده می شود. در این مخزن مخلوط شیر و بخار از فشار چند بار به فشار محیط می رسد و مقداری از آب شیر تبخیر شده و به همراه بخار موجود به محیط بیرون تخلیه می شود. شیر استریلیزه با غلظت مورد نظر (معمولی) جهت بازیافت انرژی وارد مبدل حرارتی شده و مقداری از گرمای خود را به شیر خام ورودی می دهد. در مبدل حرارتی دمای شیر خام افزایش و دمای شیر استریلیزه کاهش می یابد. شیر استریلیزه خروجی از مبدل به تانک ذخیره وارد می شود. در این پژوهش ابتدا فرایند استریلیزاسیون و انواع حرارتی و غیر حرارتی آن و پژوهش هایی که در این زمینه انجام شده معرفی شده است. سپس فرایند مستقیم گرم کردن شیر در دمای بالا با تزریق مستقیم بخار مورد بحث قرار گرفته است. پس از آن اجزاء دستگاه استریلیزاسیون پیوسته شیر با حرارت مستقیم تزریق بخار شامل مخازن، پمپ تغذیه، مبدل حرارتی بازیافت انرژی، قسمت اختلاط، لوله نگهدارنده و محفظه انبساط ناگهانی طراحی و ساخته شده است. در انتها عملکرد دستگاه با آب و شیر مورد بررسی قرار گرفته و محدوده کار پایدار آن بدست آمده است. در بررسی تجربی عملکرد دستگاه از شیر محصول به عنوان شیر استریل شده نمونه برداری شده و روی آن آزمایش تشخیص میکروبی انجام شده که نتیجه قابل قبولی به همراه داشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فائزیان، علی، شاهسوند، اکبر، کباریان، رمضانعلی، مشکینی، پویا، علوی، زهرا، و عابدینی، راضیه. (آذر 1390). طراحی و ساخت دستگاه استریلیزاسیون حرارتی مستقیم شیر در مقیاس آزمایشگاهی. تهران، ایران: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری. https://sid.ir/paper/786941/fa

    Vancouver: کپی

    فائزیان علی، شاهسوند اکبر، کباریان رمضانعلی، مشکینی پویا، علوی زهرا، عابدینی راضیه. [Internet]. طراحی و ساخت دستگاه استریلیزاسیون حرارتی مستقیم شیر در مقیاس آزمایشگاهی. تهران، ایران: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ آذر 1390. Available from: https://sid.ir/paper/786941/fa

    IEEE: کپی

    علی فائزیان، اکبر شاهسوند، رمضانعلی کباریان، پویا مشکینی، زهرا علوی، و راضیه عابدینی، “طراحی و ساخت دستگاه استریلیزاسیون حرارتی مستقیم شیر در مقیاس آزمایشگاهی،” ایران، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، آذر 1390. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/786941/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    بازگشت به بالا