مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: پژوهشکده علوم و صنایع غذایی
سال:1388 | تاریخ پایان: تابستان 1388

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,199
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

امکان استفاده از زعفران به عنوان رنگ دهنده در روغن نباتی مایع و کره

نویسندگان

عباس-همتی کاخکی

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 کشور ایران با سطح زیر کشت حدود شصت هزار هکتار و تولید بالغ بر 250 تن زعفران، به عنوان بزرگترین تولید کننده و همچنین عمده ترین صادرکننده زعفران فله در جهان می باشد. گسترش فرهنگ مصرف زعفران با توجه به خواص و ویژگی های انحصاری آن و امکان کاربرد و استفاده در صنایع مختلف از جمله صنایع روغن های خوراکی، می توان چشم انداز جدیدی از مصرف و در نتیجه توسعه کشت و تولید این محصول را به دنبال داشته باشد. در این پژوهش مواردی شامل بررسی مناسب ترین شیوه های استخراج رنگ جهت استحصال حداکثر مواد موثره زعفران، شیوه های مناسب افزایش رنگ استخراج شده به روغن مایع و کره حیوانی به منظور جایگزینی با بتاکاروتن سنتزی، ارزیابی پایداری رنگ روغن و کره حاوی زعفران در طی نگهداری و همچنین ارزیابی های اقتصادی ناشی از افزایش قیمت محصولات به خاطر جایگزینی رنگ زعفران با بتاکاروتن مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصل از این پژوهش در خصوص هر یک از موارد مورد بررسی به شرح ذیل بوده است: در مورد شرایط مناسب استخراج رنگ زعفران با توجه به محدویت هایی که از نظر انتخاب نوع حلال در مواد غذایی وجود دارد، استفاده از حلال آب، زمان تماس 2 ساعت و درجه حرارت محیط به عنوان روش مناسب استخراج رنگ زعفران انتخاب گردید. برای افزایش رنگ استخراج شده به کره از عصاره آبی زعفران به مقدار 200 ppm بر مبنای وزن خشک زعفران استفاده شد. برای افزایش رنگ به روغن ابتدا گلیکوزیدهای کروستین با استفاده از اسید سولفوریک و حرارت هیدرولیز شده و رسوب کروستین به دست آمده پس از چندین بار شستشو، خشک شده و پودر گردید. پودر به دست آمده سپس در اتیل استات حل شده و سپس به روغن اضافه شده و کاملا مخلوط گردید. سپس به کمک حرارت حلال اتیل استات از نمونه ها حذف گردید. ارزیابی پایداری رنگ با استفاده از اسپکتروفتومتر و لاویباند نشان داد که رنگ زعفران در روغن و کره دارای پایداری کمتری نسبت به بتاکاروتن سنتزی می باشد. با توجه به نوسانات شدید قیمت زعفران، بررسی تاثیر افزایش زعفران در قیمت تمام شده محصول کره و روغن نیز در سه سطح قیمتی متفاوت ارزیابی گردید و مشخص گردید که در خصوص کره با توجه به سه سطح قیمت زعفران (3 میلیون ریال، 9 میلیون ریال و 30 میلیون ریال) به ترتیب اثر آن در قیمت محصول کره به ترتیب 1.5 درصد، 4.5 درصد و 15 درصد می باشد. در خصوص افزایش زعفران بر قیمت تمام شده محصول روغن این تاثیر با توجه به سه نوع قیمت زعفران، به ترتیب 30، 90، 300 درصد می باشد که نشان دهنده عدم صرفه اقتصادی از آن برای تامین رنگ روغن می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    همتی کاخکی، عباس. (تابستان 1388). امکان استفاده از زعفران به عنوان رنگ دهنده در روغن نباتی مایع و کره. تهران، ایران: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری. https://sid.ir/paper/786964/fa

    Vancouver: کپی

    همتی کاخکی عباس. [Internet]. امکان استفاده از زعفران به عنوان رنگ دهنده در روغن نباتی مایع و کره. تهران، ایران: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ تابستان 1388. Available from: https://sid.ir/paper/786964/fa

    IEEE: کپی

    عباس همتی کاخکی، “امکان استفاده از زعفران به عنوان رنگ دهنده در روغن نباتی مایع و کره،” ایران، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، تابستان 1388. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/786964/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button