Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: پژوهشکده علوم و صنایع غذایی
سال:1391 | تاریخ پایان: فروردین 1391

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,559
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

بررسی انواع خوردگی، کاربرد مواد و پوشش های حفاظتی مناسب در تجهیزات صنایع غذایی استان خراسان

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 موضوع خوردگی در صنایع غذایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. زیرا علاوه بر خسارت های معمول در فرایند خوردگی، آلودگی محصولات غذایی را نیز به همراه خواهد داشت. فولادهای زنگ نزن به دلیل مقاومت به خوردگی ذاتی بالا، سهولت تمیز کاری و ظاهری جذاب، به طور گسترده ای در صنایع غذایی و آشامیدنی مورد استفاده قرار می گیرند. با این حال در هنگام انتخاب این فولادهای زنگ نزن نگرانی از بابت خوردگی حفره ای (pitting) وجود دارد. خواص سه دسته معروف فولادهای زنگ نزن شامل استنیتی، فریتی، دوبلکس و کاربردهای آن در صنایع غذایی بیان گردید. همچنین در مورد خواص و کاربرد بعضی از آلیاژهای مهم مانند آلومینیوم در صنایع غذایی بحث شد. روشهای شستشو در تجهیزات صنایع غذایی و تاثی صافی سطح در رسوبات باقی مانده و خوردگی ناشی از آن مورد بررسی قرار گرفت. در فاز دوم طرح، بازدید از صنایع غذایی مهم در استان با هدف بررسی موارد خوردگی و پوشش دهی پیش بینی شده بود. در این مرحله از صنایع غذایی امید طوس (تولیدکننده رب و مرباجات)، شرکت چاپ و لاک روستره، شرکت بسته بندی امیدان طوس (سازنده قوطی کنسرو)، کارخانجات نوشابه سازی خوشگوار، کارخانجات نان رضوی، کارخانه تولید آرد قدس رضوی و کارخانه قند شیرین بازدیدهایی صورت گرفت. بر این اساس در مورد صنایع غذایی که در خطوط تولید از فولادهای زنگ نزن استفاده می شود، مقدار خوردگی ناچیز و یا در حد قابل قبول است. طی بازدید از کارخانجات بسته بندی، موضوع ساخت پودر درز جوش قوطی های کنسرو(side coating) seam powder که وارداتی است و مصرف بالایی دارد مطرح شد و به صورت یک طرح پژوهشی مستقل قابل ارائه است. طی بازدیدهای انجام شده از کارخانجات تولید آرد، خوردگی شدید به صورت سایشی (erosion) در لوله های انتقال گندم بخصوص در نواحی که تغییر جهت وجود دارد، مشاهده شد و راهکارهای لازم به منظور کاهش خوردگی ارائه گردید و با توجه به اهمیت موضوع طرح پژوهشی جامع تری تحت عنوان بررسی خوردگی در چرخه گندم (انتقال گندم، تولید آرد و صنایع پخت نان) و ایجاد پوشش های حفاظتی با هدف کاهش و کنترل آن قابل ارائه خواهد بود یکی از صنایعی که انواع خوردگی و به طور نسبتا وسیع در آن وجود دارد، صنعت قند و شکر است و موضوع خوردگی در بعضی از واحدهای قند شیرین مانند واحد رنگبری شربت، لوله های انتقال گاز co2، کوره گوگرد و مسیر انتقال گاز so2، واحد فیلتر پرس، پمپ ها مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت و راهکارهای لازم برای کنترل خوردگی ارائه شد و یک پژوهش عملی در مورد علل خوردگی لوله پخش کننده گاز so2 در واحد سولفیداسیون کارخانه قند شیرین انجام شد. لذاذ با توجه به اهمیت خوردگی در صنایع قند طرح ملی بررسی خوردگی در کارخانجات قند و ارائه روشهای مبتنی بر کاهش و کنترل خوردگی قابل ارائه خواهد بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    افراسیابی، عباس، مسکوکی، عبدالمجید، سیادتی، سیدموسی، و ایوبی فر، محمد. (فروردین 1391). بررسی انواع خوردگی, کاربرد مواد و پوشش های حفاظتی مناسب در تجهیزات صنایع غذایی استان خراسان. تهران، ایران: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری. https://sid.ir/paper/786970/fa

    Vancouver: کپی

    افراسیابی عباس، مسکوکی عبدالمجید، سیادتی سیدموسی، ایوبی فر محمد. [Internet]. بررسی انواع خوردگی, کاربرد مواد و پوشش های حفاظتی مناسب در تجهیزات صنایع غذایی استان خراسان. تهران، ایران: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ فروردین 1391. Available from: https://sid.ir/paper/786970/fa

    IEEE: کپی

    عباس افراسیابی، عبدالمجید مسکوکی، سیدموسی سیادتی، و محمد ایوبی فر، “بررسی انواع خوردگی, کاربرد مواد و پوشش های حفاظتی مناسب در تجهیزات صنایع غذایی استان خراسان،” ایران، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، فروردین 1391. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/786970/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    بازگشت به بالا